Instanţa suspendă dizolvarea Electroaparataj

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 30 august 2019

Instanţa suspendă dizolvarea Electroaparataj

Tribunalul Dâmboviţa a suspendat hotărârea acţionarilor Electroaparataj (ELJ) privind dizolvarea voluntară a companiei, ca urmare a contestării formulate de creditorii Safina Rom SRL şi Denis Technology SRL, se arată în raportul companiei remis ieri operatorului pieţei noastre de capital.

În luna iunie a acestui an, fondul de investiţii Broadhurst, înregistrat în Cipru, ce deţine 55,31% din Electroaparataj, a decis dizolvarea societăţii, în condiţiile în care conducerea companiei a atras atenţia că societatea nu poate susţine măririle salariale solicitate de Sindicatul Valahia, care convinsese muncitorii să intre în grevă pe acest motiv.

Oficialii Electroaparataj mai susţineau că acţiunea sindicaliştilor este ostilă economiei, făcută cu rea intenţie şi distrugătoare pentru companie, iar apariţia stării de stării de insolvenţă a societăţii şi implicit a falimentului companiei este cauzată exclusiv de activitatea Sindicatului Valahia.

Începând cu data de 26 iunie, acţiunile ELJ sunt suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 ca producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Compania a devenit lider de piaţă până în anul 1990 când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie. A fost complet privatizată în anul 1997, când şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective.

După primele şase luni din 2019, Electroaparataj a înregistrat o pierdere de circa 0,24 milioane de lei, faţă de un câştig de aproape 0,22 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile totale au coborât cu 23,66%, la 6,58 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Anul trecut, compania a înregistrat pierderi de 0,76 milioane de lei, mai mici decât cele înregistrate în 2017, de 1,31 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor din vânzări şi reducerii cheltuielilor din exploatare.

Pe lângă Broadhurts Investment, un alt acţionar important al companiei este Metex Big din Galaţi ce deţine 14,73% din producătorul de aparate electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb