ÎNTÂLNIRE ÎNTRE ACŢIONARII BCR ÎNAINTE DE AGA SIF-urile, interesate să afle dacă vor primi dividende

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2011

Costel Ceocea, preşedinte SIF2: "Normal că ne interesează să ştim şi noi cum să ne facem Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul acesta"

Conducerile societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) s-au întâlnit, ieri, cu ceilalţi acţionari ai Băncii Comerciale Româ-ne (BCR), interesate să afle dacă există posibilitatea să primească dividende din profitul băncii pe anul trecut, în eventualitatea în care BCR va raporta profit. Întâlnirea a avut loc cu două săptămâni înainte ca acţionarii băncii să aibă prilejul să se vadă din nou, cu ocazia Adunării Generale, convocată pe 16 februarie. Pe Ordinea de zi a AGA au fost trecute doar aprobarea BVC-ului băncii pe 2011 şi a politicii de remunerare a membrilor Consiliului de Supraveghere al BCR pentru acest an.

"Normal că ne interesează dacă BCR va acorda dividende, trebuie să ştim şi noi asta ca să vedem cum o să construim, la rândul nostru, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2011", a declarat, pentru ziarul "BURSA", Costel Ceocea, preşedintele SIF2. Domnia sa ne-a spus că, ieri, nu a primit informaţii despre o eventuală intenţie a conducerii BCR să distribuie dividende pentru anul trecut. "Aşteptăm materialele necesare cu situaţiile financiare ale băncii, încă nu le-am primit", a precizat şeful SIF "Moldova".

Dorinţa şefilor SIF-urilor de a afla dacă vor primi vreun ban de la BCR este lesne de înţeles în condiţiile în care, ani de-a rândul, mare parte din profiturile lor anuale s-au datorat dividendelor de la băncile din portofoliu. Cele cinci SIF-uri deţin, cumulat, circa 30% din BCR. Anul trecut, însă, SIF-urile au fost nevoite să renunţe la eventuale dividende de la BCR, acţionarii băncii votând pentru majorarea capitalului social al instituţiei bancare cu circa 237 milioane de lei. Se pare că SIF-urile au vrut să ştie dacă acest sceanariu s-ar putea repeta şi în 2011.

Domnul Costel Ceocea ne-a spus: "Am discutat foarte mult despre actualul context economic, intern şi internaţional, despre perspectivele pieţei de capital, dar şi despre cele existente la nivel politic şi economic.

Încercăm să înţelegem cum va încheia BCR anul, cum se va situa în raport cu BVC-ul pe 2010, cum se încadrează banca în regulamentele BNR, cum se situează faţă de criteriile impuse de Banca Centrală. Suntem foarte preocupaţi de aceste aspecte".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb