Interagro estimează pentru 2009 o cifră de afaceri de 700 milioane euro, în scădere cu 30% faţă de 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2009

Grupul de firme Interagro estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 700 de milioane de euro, mai puţin cu 30% faţă de anul precedent, din cauza scăderii preţului îngrăşămintelor chimice la nivel mondial, a declarat, ieri, proprietarul grupului, Ioan Niculae, citat de NewsIn.

"Din punct de vedere al cantităţii vom produce aproape la fel ca anul trecut. Problema este însă scăderea preţului la îngrăşăminte chimice la nivel mondial, ceea ce ne va reduce veniturile. În plus, agricultura va reprezenta circa 20% din totalul afacerilor InterAgro. Aproape toate ţările din lume au găsit finanţări pentru achiziţia de îngrăşăminte chimice. La alimentaţie nu renunţă nimeni", a declarat Ioan Niculae.

De asemenea, acesta a mai spus că a fost redeschis combinatul Viromet, iar angajările pentru această locaţie vor începe în curând, în timp ce pentru Nitroporos Făgăraş activitatea va fi reluată începând cu 1 iulie 2009, urmând a se face noi angajări.

"În următoarea perioadă numărul angajărilor va creşte pentru că vom reporni partea de îngrăşăminte chimice complexe, care a fost oprită în ultimii ani din cauza lipsei unei politici agricole eficiente. În total, pe combinate vom angaja circa 1.000 de oameni anul acesta, iar pe partea de produse agricole, în care e inclusă şi producţia de bioetanol, vor mai fi angajate 350 persoane. Numărul total va fi la final de aproape 8.000 de angajaţi pentru partea de combinate chimice", a afirmat preşedintele Interagro.

Totodată, acesta a precizat că nu crede că guvernul are un plan eficient pentru acest an de criză. "Dacă nu va fi făcut un plan naţional de acţiune pe acest segment, nu cred că există şanse de redresare. În acest moment de criză, fără precedent în ultimii 60 de ani, trebuie un plan naţional, al întregului guvern, bine pus la punct. Ştiu agricultori care nu vor scoate nici seminţele puse în toamna trecută", a explicat Niculae.

Preşedintele grupului Interagro declara la începutul anului că va face o notificare către autorităţi, conform căreia va disponibiliza aproximativ 6.700 de salariaţi din cele şase unităţi chimice pe care compania le-a închis, în urma deciziei autorităţilor de a nu mai acorda subvenţii producătorilor agricoli la achiziţia de îngrăşăminte chimice. Cei aproximativ 6.700 de angajaţi au fost trimişi acasă, însă, Niculae a declarat că toţi angajaţii s-au întors la muncă.

Grupul Interagro, deţinut de Ioan Niculae, controlează combinatele Amonil Slobozia, Nitroporos Făgărăş, Viromet Victoria, Sofert Amurco Bacău, Azochim Savineşti şi Donawchem Turnu Măgurele. Compania a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, dar şi comerţul exterior, precum exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb