Inventatorii alcătuiesc motorul care mişcă această lume. Munca asiduuă şi imaginaţia produc lucruri surprinzătoare, aflate cu un pas înaintea timpului lor. Universitatea "'Ştefan cel Mare'' din Suceava (USV) a câştigat o medalie de platină şi patru de aur la cea de-a doua ediţie a Salonului de inventică International Invention & Trade Expo (ITE) de la Londra. USV a prezentat patru invenţii ale cadrelor didactice şi doctoranzilor care activează în cadrul Centrului de Inventică "Dorel Cernomazu" al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. Cea mai apreciată invenţie, "'Automatic ice remover device for aerial power lines'', propune o soluţie de deschiciurare a liniilor electrice aeriene şi a primit o medalie de platină şi una de aur, avându-i ca autori pe Mihai Cenuşă, Mihaela Poienari, Dan Laurenţiu Milici, Adrian Graur, Constantin Ungureanu, Pavel Atănăsoaie, Crenguţa Elena Bobric şi Cezar Dumitru Popa. Alte trei invenţii participante au fost medaliate cu aur, respectiv "'Device for continuous skeletal traction'' (Mihai Cenuşă, Mihaela Poienari, Laurenţiu Dan Milici, Mihai Raţă, Daniela Irimia, Radu Dumitru Pentiuc, Elena Daniela Lupu şi Ciprian Afanasov), "'Automatic command control system'' (Eusebiu Toader, Mihaela Poienari, Mariana Rodica Milici, Gabriela Raţă, Cristina Prodan, Valentin Vlad, Ilie Niţan şi Constantin Ungureanu) şi "'System for monitoring the activity of a person in the office'' (Laurenţiu Dan Milici, Mihaela Poienari, Ilie Niţan, Constantin Ungureanu, Oana Vasilica Grosu, Marcel Pocriş, Eusebiu Vasile Toader şi Nicolae Dumitru Medrihan).
Londra a găzduit cea de-a doua ediţie a Salonului de inventică ITE, ce reprezintă o platformă pentru inovaţie, un loc de întâlnire profesional, unde se reunesc diferiţi actori din lumea inovaţiei, cercetării, dezvoltării şi finanţării şi acoperă domenii precum: inginerie, medicină, tehnologia informaţiei, biochimie, protecţia mediului, energetică, echipamente industriale şi multe altele. La eveniment au fost prezente delegaţii oficiale din 20 de ţări. Salonul de inventică ITE este susţinut de World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA), ce oferă premii de excelenţă în inovaţie pentru cele mai bune invenţii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de mihai d în data de 17.09.2020, 12:51)
Saloanele de inventica sunt doar un business pentru organizatori, nicidecum pentru inventatori. Inventatorii nu castiga nimic altceva decat niste tinichele colorate. Am si eu 2 inventii patentate in 3 tari, inclusiv Romania, precum si o tinichea de argint la Salonul de Inventica de la Geneva. Am batut la mai multe usi, am propus colaborare (n-am cerut bani); am fost privit cu compatimire si batut prieteneste pe umar, gen " mergi tu in alta parte, caci eu incasez 1000 euro pe o roaba de asfalt pus". O inventie dureaza pana este pusa in productie, tocmai pentru ca este o noutate. Oamenii de afaceri n-au rabdare, ei vor doar sa incaseze REPEDE. Asa ca, le doresc colegilor de la acest salon din Londra sa aiba mai mult noroc decat mine si inca vreo 200 de inventatori cu care am luat legatura direct si indirect, care au avut experiente similare cu a mea. Mi-amintesc si acum cum a venit la Geneva la Salon un politician roman europarlamemtar, a facut poze cu noi cei din delegatia Romaniei, s-a jurat pe Arcul de Triumf ca statul va incepe aloce sume "masive" pentru cercetare-dezvoltare; a dat bine la presa si atat.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.09.2020, 22:13)
Mă întristez când citesc mesajul dumneavoastră.