Investigaţie a Consiliului Concurenţei la ArcelorMittal Galaţi

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2010

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie având ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă al "ArcelorMittal" Galaţi asupra "Comvex", arată un comunicat al instituţiei. Investigaţia a fost iniţiată ca urmare a unei plângeri depuse de "Comvex" la autoritatea de concurenţă. "Plângerea vizează refuzul < ArcelorMittal Galaţi > SA de a contracta servicii portuare de la SC < Comvex >, în contextul unei posibile dependenţe economice a operatorului portuar faţă de compania din Galaţi", potrivit comunicatului CC.

În cadrul acestei investigaţii, inspectorii autorităţii de concurenţă au efectuat o inspecţie inopinată la sediul SC < ArcelorMittal Galaţi > SA cu scopul de a obţine informaţii şi documente referitoare la posibila practică anticoncurenţială.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate) şi asociaţii ale agenţilor economici cu privire la practica anticoncurenţială investigată.

CC precizează că inspecţia inopinată este unul dintre instrumentele legale des folosite de Consiliul Concurenţei în cadrul investigaţiilor declanşate, fiind cel mai eficient instrument de obţinere a unor dovezi privind posibile încălcări ale regulilor de concurenţă. De asemenea, Comisia Europeană apelează la acest instrument în cadrul investigaţiilor pe care le declanşează.

"Comvex" are cel mai mare terminal specializat în manipularea, depozitarea şi transbordarea minereurilor de fier, cărbunelui, cocsului şi bauxitei din zona Mării Negre.

Solidmet Bucureşti controlează 53,94% din acţiune operatorului portuar, în timp ce Expert Placement Services, subsidiară a grupului ArcelorMittal, deţine aproape 36% din acţiunile Comvex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb