Investiţie de 11 milioane lei la Spitalul Judeţean Galaţi

Ana Felea
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 21 martie

Sursa: spitalulurgentagalati.ro

Sursa: spitalulurgentagalati.ro


Consiliul Judeţean Galaţi a inaugurat, ieri, o nouă clădire medicală, construită de la zero, în curtea Spitalului Judeţean. Spaţiul nou va deservi două secţii medicale unde anual sunt examinate mii de cazuri şi de probe de laborator.

"Am finalizat, astăzi, o nouă investiţie importantă pentru tot sistemul sanitar gălăţean. Am construit de la zero o clădire pentru secţiile de Anatomie Patologică şi Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri şi de probe de laborator. Este o investiţie extrem de necesară, prin care asigurăm respectul pentru persoanele decedate şi creăm cadrul necesar pentru soluţionarea unor cazuri complexe, de la analiza unor probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice ale conducătorilor auto sau la investigarea unor agresiuni. În plus, vechile spaţii erau insuficiente, astăzi noile laboratoare fiind de trei sau chiar de patru ori mai mari. De asemenea, Medicina Legală are în acest moment cele mai bine gândite circuite medicale din ţară, în condiţiile în care toate cazurile cu implicaţii juridice din judeţ sunt examinate aici. În realitate, Spitalul Judeţean Galaţi se comportă ca un spital regional, fiind singurul din această zonă a ţării care are toate specializările. De aceea, aici vin mulţi pacienţi din alte judeţele limitrofe, mai ales pentru tratamente oncologice cu acceleratorul de particule, pentru montarea de stenturi sau intervenţii de neurochirurgie", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Noua clădire are trei etaje şi cu o suprafaţă totală de aproximativ 2300 de mp.

"Clădirea are subsol unde sunt congelatoare pentru depozitarea cadravele după autopsiere şi frigidere pentru păstrarea probelor biologice timp de 10 ani, cum ar fi probele de alcoolemie de la conducătorii auto. La parter se află, în nişte spaţii speciale, săliile de autopsiere, cu intrări separate, plus spaţii pentru examinarea persoanelor care au fost agresate, inclusiv atunci când există suspiciuni de viol. La etajul 1 se află cabinetele medicilor de la Medicina Legală plus laboratoarelor de toxicologie şi laboratorul de analiză a probelor la microscop. La etajul al doilea se află Anatomia Patologică unde funcţionează cabinetele medicilor şi laboatoarele de analiză histopatologică şi citologică. Iar la ultimul etaj, au fost gândite săli de lucru şi amfiteatru pentru studenţii de la medicină. Practic Medicina Legală va avea cel mai bine gândite circuite medicale din ţară", informează reprezentanţii CJ Galaţi.

Valoarea investiţiei este de 11 milioane de lei, inclusiv echipamentele medicale achiziţionate. Fondurile pentru această investiţie au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb