ZIARUL BURSA

21 martie
Ediţia din 15.08.2024
Dezvoltarea bursei după listarea Hidroelectrica - principala provocare a pieţei noastre de capital

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Dezvoltarea bursei după listarea Hidroelectrica - principala provocare a pieţei noastre de capital

A.I.Piaţa de Capital / 21 martie

Piaţa noastră de capital a cunoscut, în ultimii ani şi mai ales recent, odată cu listarea Hidroelectrica, o serie de transformări între care creşterea numărului şi diversificarea categoriilor de emitenţi care apelează la mecanismele pieţei pentru finanţare, majorarea numărului investitorilor şi ceva mai multă vizibilitate, conform opiniilor exprimate în cadrul conferinţei "Forumul Investitorilor - 2024: Provocările şi oportunităţile anului", organizată ieri de ziarul BURSA.

Florin Spătaru, Cancelaria Primului Ministru: "România are potenţial pe piaţa de capital"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Florin Spătaru, Cancelaria Primului Ministru: "România are potenţial pe piaţa de capital"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 21 martie

"Am ridicat foarte sus ştacheta anul trecut, la Bursa de Valori, şi trebuie să păstrăm acest nivel" 

România are potenţial pe piaţa de capital, iar anul trecut am ridicat foarte mult ştacheta la Bursa de Valori, spune Florin Spătaru, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, apreciind că va trebui să păstrăm acest nivel. "Este o mare responsabilitate pentru tot ceea ce înseamnă sectorul financiar ca să nu lăsăm ştacheta ridicată în 2023. România are potenţial, dar trebuie să muncim foarte mult".

Camelia Luciana Taină, MEAT: "Ne dorim ca persoanele care acced la finanţare se treacă printr-o formă de pregătire antreprenorială"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Camelia Luciana Taină, MEAT: "Ne dorim ca persoanele care acced la finanţare se treacă printr-o formă de pregătire antreprenorială"

V.R.Piaţa de Capital / 21 martie

În rândul micilor investitori există un foarte mare interes pentru programul Start-up Nation, spune Camelia Luciana Taină, directorul general al Direcţiei Generale Antreprenoriat şi Finanţări pentru IMM-uri din cadrul Ministerului Economiei Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), menţionând că la nivelul instituţiei pe care o reprezintă a fost identificată, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, din Fondul Social European - mai exact din Programul de Educaţie şi Ocupare - o sumă de 400 de milioane de euro care, foarte curând, va beneficia de cadrul legal primar.

Dan Popovici, OTP Asset Management: "Trebuie să creştem numărul persoanelor care îşi pun problema să investească"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Dan Popovici, OTP Asset Management: "Trebuie să creştem numărul persoanelor care îşi pun problema să investească"

A.V.Piaţa de Capital / 21 martie

Să devii investitor într-un fond de investiţii este foarte simplu, spune Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management, care precizează: "Pentru acest lucru n-ai nevoie de bani. Adică, dacă îţi pui problema să fii investitor la bursă, direct în acţiuni, trebuie să-ţi creezi un portofoliu, trebuie să ai un portofoliu diversificat şi automat ai nevoie de o sumă de bani. În schimb, dacă vrei să fii investitor tot într-un portofoliu diversificat, cu 100 de lei sau cu 50 de lei îţi cumperi o unitate de fond şi deja eşti investitor".

Alin Andrieş, MF: "Piaţa de capital a devenit tot mai importantă pentru Ministerul Finanţelor"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Alin Andrieş, MF: "Piaţa de capital a devenit tot mai importantă pentru Ministerul Finanţelor"

A.I.Piaţa de Capital / 21 martie

"Ministerul crede că este necesară o reconsiderare a strategiei la nivelul Fondului Proprietatea" "Am propus conservarea portofoliului FP pentru a avea o anumită predictibilitate din perspectiva aplicării unei noi strategii a fondului" 

Conservarea portofoliului se referă la deţinerile FP în companii nu şi la numerar, conform secretarului de stat

Odată cu emiterea şi tranzacţionarea obligaţiunilor guvernamentale, piaţa de capital a devenit tot mai importantă pentru Ministerul Finanţelor, a spus Alin Marius Andrieş, Secretar de Stat în cadrul MFP.

Domnia sa a afirmat: "Din perspectiva noastră, sistemul financiar în ansamblu, atât din punctul de vedere al nivelului de dezvoltare cât şi din perspectiva eficienţei modului în care se realizează intermedierea financiară, constituie o premisă pentru dezvoltare economică, fiindcă obiectivul central al Guvernului României este creşterea economică sustenabilă care se traduce în investiţii, în locuri de muncă mai bune şi un nivel de trai mai ridicat".

Gabriel Ţecheră, TTS: "O soluţie la îndemână pentru stat - diminuarea participaţiilor la societăţile listate"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Gabriel Ţecheră, TTS: "O soluţie la îndemână pentru stat - diminuarea participaţiilor la societăţile listate"

A.V.Piaţa de Capital / 21 martie

TTS şi-a sublat numărul acţionarilor în ultimul an, spune Gabriel Ţecheră, Director Guvernanţă Corporativă şi Relaţii Investitori în cadrul Transport Trade Services SA, subliniind: "Anul trecut aveam 4.000 de acţionari, acum avem peste 8.000. Deci, sunt peste 4.000 de acţionari noi. În acelaşi timp, lichiditatea TTS s-a dublat, suntem printre principalii beneficiari ai lichidităţii din piaţă".

Radu Puiu, XTB: "Contextul geopolitic global poate duce la o încetinere a economiei"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Radu Puiu, XTB: "Contextul geopolitic global poate duce la o încetinere a economiei"

Sabin S. BrandiburuPiaţa de Capital / 21 martie

Contextul geopolitic actual şi tensiunile din sfera comercială, precum sancţiunile impuse Chinei pot duce la o încetinire a economiei, este de părere Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB. Acesta afirmă că, deşi anul 2024 a debutat optimist, dinamica din mediul de investiţii a fost mai degrabă susţinută de aşteptările pe care piaţa le are şi nu de planul actual real.

Cosmin Păunescu, ASF: "Am încheiat anul 2023 cu 180.000 de investitori la BVB; 80.000 erau investitori activi"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Cosmin Păunescu, ASF: "Am încheiat anul 2023 cu 180.000 de investitori la BVB; 80.000 erau investitori activi"

A.I.Piaţa de Capital / 21 martie

"Am încheiat anul 2023 cu 180.000 de investitori la BVB; 80.000 erau investitori activi" 

"Vrem să contribuim la modificarea legislaţiei astfel încât să putem bloca accesul la site-urile care promovează agresiv servicii neautorizate în România"

"Uneori investitorii au dubii dacă investigăm toate cazurile, dar vă asigurăm că le investigăm"

Nou record istoric pentru BET

BVB Nou record istoric pentru BET

A.I.Piaţa de Capital / 21 martie

Acţiunile OMV Petrom - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a avut un avans de 0,68%, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, până la 16.481 de puncte, un nou record istoric

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 21 Martie 2024

Macro Newsletter 21 Martie 2024

Macroeconomie / 21 martie

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut şi în luna martie 2024, până la 31,7 puncte, de la 19,9 puncte în luna precedentă, pe fondul unei creşteri neaşteptate a indicelui situaţiei curente, până la -80,5 puncte,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo