Investiţie de 22 de milioane de euro în două fabrici noi la Craiova

O.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2018

Investiţie de 22 de milioane de euro în două fabrici noi la Craiova

O nouă platformă industrială se va deschide la Işalniţa, în apropiere de oraşul Craiova, pe o suprafaţă de 20 de hectare. AdePlast, producător de materiale de construcţii autohton, va porni în luna iulie fabrica de polistiren, iar în luna august fabrica de mortare uscate, investiţia fiind de 22 de miliane de euro.

Daniel Stăncescu, CEO AdePlast, a făcut câteva precizări legate de investiţie: "Valoarea totală a investiţiei este de 22 milioane de euro, din care 20 milioane de euro reprezintă investiţiile în cele mai noi tehnologii la nivel mondial, iar 2 milioane de euro reprezintă valoarea flotei auto şi a echipamentelor logistice. Inves­tiţia presupune doar construcţia fabricii de polistiren şi a celei de mortare uscate, însă, pe viitor, avem în vedere şi alte dezvoltări industriale pe platforma de la Işalniţa. Vom putea produce minim 1.600 de tone de mortare pe zi în funcţie de gama sortimentală, iar termenul de punere în funcţiune a acestei fabrici este 22 august, pentru că intenţia noastră este să ajungem cu produsele în piaţă începând cu 1 septembrie. În ceea ce priveşte fabrica de polistiren, capacitatea se ridică la 700.000 de metri cubi pe an."

Conform lui Daniel Stăncescu, fabrica de lângă Craiova dispune de tehnologie de ultimă generaţie la nivel internaţional, totodată fiind implementată şi cea mai sigură soluţie a momentului din punct de vedere al protecţiei mediului: " Această platformă e cea mai sigură soluţie a momentului din punct de vedere al protecţiei de mediu, fiecare siloz cu materie primă fiind prevăzut cu filtre pentru particule pentru a nu fi emise în atmosferă. Şi aici ne-am impus să implementăm un standard la cel mai înalt nivel internaţional".

Deschiderea fabricilor de la Işalniţa creează în prima fază 70 de noi locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Felicitari oltenilor dar,cred ca ar fi necesar sa nu ingramaditi toate investitiile in apropiere de Craiova ; locuri de munca sunt necesare si la Turnu - Severin, de pilda, sau in alte parti ale olteniei. Cei ce conduc, sa aplice legea din socialism, a " Dezvoltarii Planice - Proportionale ", pentru a nu mai pleca oamenii de la caminelor lor , cum se intampla dupa 1990 si in prezent.

     

    1. Sunt de acord cu Dezvoltarea Proportionala, dar modul in care ati pus dvs. problema va face sa nu fie inteles corect mesajul. Tineretul fuge in general de termeni ca "socialism" sau "comunism".

      ASTA CAND ARDELENII NU O SA MAI ACAPAREZE PRIN FURT 85%DIN BUGETUL ROMANIEI SI NU VOR MAI CONCENTRA INVESTITIILE STRAINE LA EI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb