Investiţii de patrimoniu împotriva inflaţiei

G.D.
Miscellanea / 14 octombrie 2022

Investiţii de patrimoniu împotriva inflaţiei

Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti se reunesc în cel mai mare eveniment al pieţei româneşti de artă din acest sezon - Licitaţia de Toamnă, conform unui comunicat remis reddacţiei. Sunt artiştii înscrişi în "Top 10 clasici peste 100.000 de euro", reprezentativi pentru arta românească importantă, după rezultatele de piaţă din ultimii ani, operele cărora s-au apropiat de zona de tezaurizare odată cu ultimele mişcări ale inflaţiei.

Potrivit sursei citate, arta rămâne, în continuare, una dintre formele de protecţie în faţa inflaţiei, fiind o schemă de investiţie pe termen lung. Cumpărarea unei opere de artă nu mai e o cheltuială, ci o investiţie, care s-a dovedit a fi cea mai incitantă idee de afacere în rândul celor care caută pieţe alternative sigure de plasare a banilor, dar şi datorită capacităţii acestor pieţe de a prospera în ciuda crizei. Bunurile din această piaţă, odată achiziţionate, nu necesită administrare şi asigură o foarte bună conservare a capitalului, o putere de transmisie mare în comparaţie cu alte bunuri de pe alte pieţe. În ultimii 3 ani, românii au început să prindă din ce în ce mai mult gustul acestei metode elegante de păstrare a finanţelor. Colecţionarii aleg operele semnate de artiştii de patrimoniu, marii maeştri ai artei româneşti, a căror valoare a fost recunoscută şi se află în creştere constantă, precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman sau Ion Ţuculescu. Însă şi cei care nu dispun de un capital major îşi pot satisface plăcerea de a deveni colecţionari, alegând opere de artă, semnate de artiştii aflaţi într-o continuă ascensiune, aşa cum este cazul lui Corneliu Baba sau Ştefan Câlţia. Mai mult, colecţionarii pariază pe opere de artă de patrimoniu pentru că acestea nu pot fi replicate, iar valoarea este mai puţin volatilă şi au potenţialul de a-şi majora valoarea în timp, fiind o formă sigură de protecţie în faţa inflaţiei.

În continuare, pariurile pieţei româneşti de artă se orientează, în această perioadă, pe investiţiile de patrimoniu. Astfel, licitaţia din 25 octombrie, care reuneşte aproximativ 200 de opere de artă, reprezintă, din nou, pe timp de criză, cel mai utilizat mijloc de tezaurizare al elitelor. Cea mai valoroasă operă a Licitaţiei de Toamnă este semnată de Theodor Aman şi are preţul de pornire de 70.000 de euro. "Natură statică cu cireşe, caise şi tutun" provine din colecţia istorică Carmen Buşulenga-Nicolau, autoare a numeroase studii de specialitate şi medic la Clinica de Pediatrie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" în anii '60-'70.

Pictorul naţional Nicolae Grigorescu este prezent în licitaţia din 25 octombrie cu două capodopere. "Nomazi" provine din importanta colecţie istorică interbelică bucureşteană a Mariei Chihăescu, şi are preţul de pornire de 50.000 de euro, iar "Ciobănaş pe valea Doftanei" porneşte în licitaţie de la preţul de 40.000 de euro. O deosebită apariţie este şi cea a artistului care a deţinut recordul operelor de artă adjudecate în 2021 - Ion Ţuculescu. Opera "Câmp de porumb", cu preţul de pornire de 40.000 de euro, a participat la expoziţia "Roumanian Art of the 20th Century", Royal College of Art din Londra.

Universul artistului Ştefan Câlţia, tot mai râvnit de colecţionari, este surprins în 3 opere de artă de mari dimensiuni. 25.000 de euro, 15.000 de euro şi 7.000 de euro sunt preţurile de pornire ale operelor "Maimuţa cu ochii verzi", "Papagheno" şi "Papagalul verde (Păpuşăreasă)".

Capodoperele semnate de Marii Maeştri ai Artei Româneşti sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă şi pot fi vizitate de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti se va desfăşura de la ora 19:00 în sala de licitaţii a Casei A10 by Artmark, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb