Omul de afaceri Ioan Niculae, dat în urmărire după condamnarea la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă, a ajuns astăzi la prânz în România, informează news.ro.
Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu, joi seară, după condamnarea definitivă, astfel încât omul de afaceri a fost dat în urmărire. Ioan Niculae a declarat joi seară la Antena 3 că este internat la o clinică în Italia şi că intenţionează ca vineri să revină în ţară.
Niculae a revenit în ţară iar el va fi încarcerat după ce vor fi urmate toate procedurile necesare, inclusiv perioada de carantină.
Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că "a corupt" oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.
Decizia magistraţilor este definitivă.
Poliţiştii nu l-au găsit pe Ioan Niculae la domiciliu său din Zimnicea, judeţul Teleorman, astfel încât omul de afaceri a fost dat în urmărire.
"Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară", a declarat Ioan Niculae, potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de GOGU în data de 19.02.2021, 15:11)
Sa ne intelegem! Nu s-au acordat facilitati fiscale pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice.Fabricile lui Nicolare produceau ingrasaminte chimice care erau livrate cultivatorilor agricoli si la export.Subventionat era gazul metan livrat de furnizorii interni,astfel ca ingrasamintele chimice livrate agriculturii sa nu mareasca pretul produselor agricole si asa necompetitive fata de cele importate.Potrivit legilor pietii libere este normal ca un cumparator "barosan" si stabil sa obtina preturi mai bune la materiile prime incorporate in produsul finit.Trebuie vazut daca si alti producatori interni de ingrasaminte chimice au avut preturi similare al gazului metan cumparat de la ROMGAZ sau de la alti producatori interni.
In plus trebuie avut in vedere ca si ingrasamintele chimice sin import sunt subventionate de statele de origine,intr-un fel sau altul.Faptul ca a obtinut un profit de 600 milioane nu este relevant daca s-au platit impozitele aferente si probabil o buna parte a fos reinvestita.
Nu pot sa ignor hotararea justitiei,dar tare mi-e teama ca nu a tinut seama de aspectele sus mentionate.
Si uite asa mai lichidam un capitalist roman,spre satisfactia firmelor straine care vor umple golul de ingrasaminte ,creat prin inchiderea fabricilor noastre.In plus,miile de angajati vor intra in subventia banului public,in loc sa fie folosit pentru investitii in infrastructura.SIC
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2021, 16:16)
Aceasta este realitarea noastra dupa asazisa revolutie.Justitia nu este numai oarba ci si interesata.interesul ei,motivat de factori externi,este si acea de a darama tot ce mai functioneaza la noi.sa importam produse cat mai multe ,scumpe de la producatori subventionati in tarile lor.Acolo subventiile nu se obtin prin dare de mita ci cu ajutorul grupurilor de influienta,platite bineinteles de producatori,la noi ca sa-ti faci loc pe piata trebuie sa mituiesti sau sa scoti mii de oameni in strada sa ameninti,sa urli si sa faci mpuscarie.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2021, 16:22)
la noi statul e mai orb decat justitia.Nu face nimic daca nu e strins ...undeva.Cei numiti la carma tarii propun si voteaza legile dictate de la licuricii cei mari si uneori chiar si de la cei mici.Asa ca am ramas fara industria chimica ,industrie atat de draga tov.CO2,dar asa cum era avea un volum mare in comertul exterior.Acum cumparam tot.