IONUŢ DUMITRU, CONSILIUL FISCAL: "Avem colectare sub aşteptări"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 noiembrie 2017

"Avem colectare sub aşteptări"

Imaginea bugetului este destul de complicată, având o colectare a veniturilor sub aşteptări, creşteri ale cheltuielilor sociale şi o ajustare masivă a investiţiilor publice, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

Prezent la o conferinţă organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), domnia sa a spus, potrivit Agerpres: "Imaginea bugetului este destul de complicată în momentul de faţă, cu o colectare sub aşteptări a veniturilor, creştere sub aşteptări a cheltuielilor sociale şi o ajustare masivă a investiţiilor publice. Veniturile bugetare sunt în scădere de doi ani. Am pierdut cam 2% din PIB venituri din taxe şi impozite după reducerea de TVA, de la 8% venituri din TVA suntem astăzi la 6,3% din PIB, 1,7% din PIB pierdere de venituri bugetare, în condiţiile în care avem o pondere a veniturilor bugetare din taxe şi impozite foarte mică, cea mai mică la nivel european, după Irlanda".

Conform acestuia, la nivelul deficitului bugetar derapajul este absolut evident şi a spune că şi alţii au deficite mari este complet fals.

"Dacă ne uităm pe proiecţia Comisiei Europene pentru 2018/2019, chiar şi în 2017, la 3% avem proiecţia pentru anul acesta, am avea deficitul cel mai mare din Europa, alături de Spania", a atras atenţia preşedintele Consiliului Fiscal, subliniind: "În 2018/2019, conform proiecţiei Comisiei Europene, vom avea de departe cel mai mare deficit din Europa. Nicio altă ţară nu va mai fi la 3%. Noi vom avea, conform proiecţiei actualizate a Comisiei Europene, 3,9%, respectiv 4,1%. Este o ieşire în decor pe care pieţele financiare probabil că nu o vor ignora. 3% ar trebui să fie deficitul maxim pe care ar trebui să-l facem de-a lungul ciclului economic. Adică în cele mai proaste momente ale ciclului economic. Noi îl facem în cele mai bune momente ale ciclului. Imaginaţi-vă ce ar însemna anul acesta, cu o creştere economică de peste 7% şi cu deficit de 3%. Este mult prea mult, un deficit mult prea mare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb