Ionuţ Stroe: "Preşedintele şi premierul au oferit toate garanţiile că nu vor fi tăiate salarii"

S.B.
Politică / 13 aprilie 2023

Ionuţ Stroe: "Preşedintele şi premierul au oferit toate garanţiile că nu vor fi tăiate salarii"

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a scris joi pe Facebook că preşedintele şi premierul au oferit toate garanţiile că nu vor fi tăiate salarii sau investiţii pentru reducerea deficitului bugetar, el precizând că sunt multe greutăţi la nivelul întregii populaţii şi cu multe probleme de rezolvat, dar nicidecum aşa cum e descrisă situaţia prin comentarii electorale, informează news.ro.

Liberalul spune că, într-o perioadă internaţională complicată, în care România, spre deosebire de alte ţări, are o stabilitate şi economică şi socială, menţinută cu multe eforturi, aceste "bule de panică", împinse spre populaţie doar pentru capital politic, sunt extrem de periculoase.

"Preşedintele şi premierul au oferit toate garanţiile că nu vor fi tăiate salarii sau investiţii pentru reducerea deficitului bugetar. În ultimele zile, a existat în spaţiul public un concurs de păreri, direct exprimate sau pe surse, despre cât de problematică ar fi situaţia economică a României şi cum vor avea de suferit unele categorii de bugetari. S-au lansat teorii şi multe păreri personale despre cum rămânem fără investiţii. S-au spus păreri, pro şi contra unor tăieri care nu au fost planificate vreodată sau dorite. Au fost ignorate însă, din păcate, exact poziţiile publice, oficiale, ale celor care chiar au în atribuţii decizii de acest fel. Într-o perioadă internaţională complicată, în care România, spre deosebire de alte ţări, are o stabilitate şi economică şi socială, menţinută cu multe eforturi, aceste "bule de panică", împinse spre populaţie doar pentru capital politic, sunt extrem de periculoase", a scris Stroe pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că "cifrele, aşa cum spunea şi preşedintele ţării astăzi, arată o Românie stabilă, cu un potenţial de dezvoltare pe care îl putem fructifica şi pe care nu multe ţări îl au".

"Sigur, sunt multe greutăţi la nivelul întregii populaţii şi cu multe probleme de rezolvat, dar nicidecum aşa cum e descrisă situaţia prin comentarii electorale", menţionează Stroe.

"Dragi prieteni, vin sărbătorile şi cred din tot sufletul că speranţa trebuie întreţinută ca lumina unei candele, de aceea vă îndemn să vedeţi dincolo de aparenţe şi să credem mai mult unii în alţii, în puterea noastră de a fi solidari şi puternici împreună", mai spune liberalul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, că situaţia economică în România este bună şi că nu există nicio gaură şi nicio perspectivă tristă, trebuie corectate lucrurile . Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii, a mai spus şeful statului. El a precizat că austeritatea nu este o soluţie şi ultimul lucru pe care şi-l doreşte acum, în prag de sărbători, este să îşi facă românii griji că vor fi daţi afară sau că li se vor tăia salariile.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Rămâne Marcu cu 12000 euro pe luna. Mai baga un faliment-doua și își ia și niște prime de performanța. Și câți ca el or fi in aparatul bugetar. Toți primesc asigurari. Super!

    1. Aoleu!12000 de euro pe luna?Dar ce dracu face pentru banii astia?

    asta cu taierile si alte zvonuri prapastioase sint aruncate de securitate ca sa dea ocazia lui johanis sau altora sa aiba cu ce sa se laude .

    Cine este tampit sa nu stie istorie, o va repeta. Sa vedem istoria:

     

    "Înainte de a anunța în 9 mai 2010 tăierea salariilor și a pensiilor, Traian Băsescu a declarat în câteva rânduri că acestea nu vor scădea. Cu doar câteva luni înainte, președintele Traian Băsescu a declarat chiar că „cei care au contribuit sau cei cu pensiile normale nu îşi vor pierde nici măcar un leu, dimpotrivă, vor avea creştere de pensie în 201 0” 

    9 mai 2010, Declaraţie de presă, Traian Băsescu: „Una din concluziile acestei decizii grele pe care am fost nevoiţi s-o luăm este că trebuie să nu ne mai amăgim, să nu mai vindem falsuri românilor ori de câte ori ne aflăm în campania electorală sau premergător campaniei electorale. Banii care s-au dat mărindu-se pensiile, mărindu-se salarii, dându-se sporuri, toate acestea astăzi se răzbună şi, din păcate, nu se răzbună pe cei care au profitat, pe cei care au mituit populaţia cu astfel de angajamente care nu aveau acoperire în timp.” 

    5 noiembrie 2009, Traian Băsescu la Realitatea FM : „Cei care au contribuit sau cei cu pensiile normale nu îşi vor pierde nici măcar un leu, dimpotrivă, vor avea creştere de pensie în 2010.” 

    7 noiembrie 2009, Traian Băsescu – miting electoral la Timişoara: „Dragii mei, foarte mulţi spun că nu s-a făcut nimic în timpul lui Băsescu. În acest mandat, dacă ne referim la cum trăim, şi o spun deschis, nu sunt eu mulţumit de cum trăiesc românii. Şi, totuşi, nu mai suntem ca în 2004. Salariul mediu a crescut de la 800 de lei la 1.800 de lei, pensia medie a crescut de la 231 de lei la 700 de lei. Deci, ceva s-a făcut.” 

    30 noiembrie 2009, Declaraţia lui Traian Băsescu la sediul de campanie: „De asemenea, românii trebuie să ştie că voi fi preşedintele care va menţine cota unică, voi fi preşedintele care va garanta în continuare plata salariilor şi pensiilor la timp, chiar dacă prin acţiunea politică necugetată de a lăsa România de atâta vreme fără guvern, oamenii lui Mircea Geoană deja răspândesc în mediul rural zvonuri că nu se vor plăti salariile si pensiile. Eu îi asigur pe pensionari că şi pensiile se vor plăti şi îi asigur pe bugetari că şi salariile se vor plăti.” 

    1. Da.A taiat pensii si salarii pentru a acoperi gaurile realizate de furturile lui si ale gastii lui mai ceva ca-n codru!Dar el nici usturoi n-a mancat,nici gura nu-i miroase!Mai scapa si Udrea basma curata.Astora trebuie sa li se confiste averile!

    Propun sa mărească salariile bugetarilor și pensiile speciale și sa scade pensiile de stat și salariile celor din privat.

    Cu aceste declaratii presedintele si premierul au anuntat de fapt ca banii din PNNR nu ii intereseaza si nu vor veni! Ce excroci!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb