ISRAEL: Parlamentul a adoptat legile care deschid calea pentru învestirea guvernului Netanyahu

M.C.
Internaţional / 27 decembrie 2022

Parlamentul a adoptat legile care deschid calea pentru învestirea guvernului Netanyahu

Parlamentul israelian (Knesset) a votat astăzi dimineaţă o serie de legi care favorizează învestirea guvernului ce va fi prezentat joi de prim-ministrul desemnat Benjamin Netanyahu, informează AFP, conform Agerpres.

Netanyahu, învingător în alegerile de la 1 noiembrie, a anunţat săptămâna trecută că este în măsură să formeze un guvern cu partenerii săi din formaţiunile ultraortodoxe şi de extrema dreaptă.

Cu toate acestea, se menţinea incertitudinea cu privire la posibilitatea ca liderul formaţiunii ultraortodoxe Shas, Aryeh Deri, să fie promovat ministru după ce a pledat vinovat de fraudă fiscală, în cadrul unui acord cu justiţia.

Însă, astăzi dimineaţă, deputaţii au votat în ultimă lectură o lege care permite unei persoane găsite vinovate de o infracţiune, dar necondamnate la închisoare cu executare, să obţină un portofoliu ministerial.

Membrii parlamentului au adoptat, de asemenea, o lege care autorizează numirea a două persoane în fruntea unui minister, o decizie ce vizează să-i permită lui Bezalel Smotrich, şeful partidului extremist de dreapta Sionism Religios să devină, în cadrul Ministerului Apărării, ministru responsabil cu gestionarea civilă a Cisiordaniei ocupate.

În fine, Knessetul a aprobat lărgirea responsabilităţilor ministrului securităţii naţionale, post ce va fi ocupat de Itamar Ben Gvir, liderul formaţiunii de extremă dreapta Forţa Evreiască.

Preşedintele interimar al Knessetului, Yariv Levin, un apropiat al lui Netanyahu, a demisionat marţi dimineaţă pentru a primi un post în viitorul guvern.

Benjamin Netanyahu, deţinătorul recordului de longevitate la conducerea guvernului în Israel (1996-1999 şi 2009-2021), urmează să prezinte joi cabinetul său Knessetului, punând astfel capăt celor 18 luni de coaliţie eterogenă (stânga, dreapta, centru, deputaţi arabi) condusă de Naftali Bennett, apoi de Yair Lapid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb