Israelul, alta victimă a manipulării de la Kremlin

M.S.
Internaţional / 16 septembrie

Ilustraţie de Make

Ilustraţie de Make

Destabilizarea opiniei publice din Israel şi subminarea relaţiilor sale internaţionale au fost scopurile unei campanii de influenţă orchestrată de Kremlin, expuse de o scurgere internaţională de informaţii, oferită publicului de ziarul german Suddeutsche Zeitung, televiziunile NDR şi WDR, şi site-ul de ştiri estonian Delfi.

Potrivit surselor, documentele scurse (e-mailuri, planuri interne şi articole fabricate care dezvăluie o strategie complexă de influenţare a opiniei publice israeliene) provin de la Social Design Agency (SDA), o firmă angajată de Kremlin.

Planul Rusiei urmărea să exploateze tensiunile politice şi sociale din Israel, în contextul protestelor împotriva reformei judiciare, pentru a promova interesele Moscovei.

De exemplu, Kremlinul intenţiona să îmbunătăţească poziţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, datorită atitudinii sale mai neutre în conflictul din Ucraina, şi să formeze un partid politic destinat electoratului israeliano-rus, care ar putea câştiga între trei şi patru mandate în Knesset.

Printre alte măsuri, SDA a plănuit distribuirea de materiale anti-ucrainene în sinagogi, pictarea de graffiti provocatoare în zone arabe şi diseminarea de caricaturi denigratoare pe reţelele sociale, inclusiv mesaje false care sugerau că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi ars steagul Israelului.

Pe plan internaţional, Rusia a încercat să înrăutăţească relaţiile Israelului cu alte ţări, promovând idei anti-israeliene, în special în Turcia şi în alte state musulmane.

SDA a monitorizat, de asemenea, activitatea online a peste 2.800 de influenceri din 81 de ţări, inclusiv jurnalişti, academicieni şi politicieni.

Compania avea o strategie bine definită pentru Israel, urmărind să reducă sprijinul public pentru Ucraina şi să se asigure că nicio formaţiune politică din Knesset nu ar sprijini acordarea de ajutor militar Ucrainei.

Documentele au arătat că Rusia intenţiona să deschidă un birou fizic în Israel cu un buget anual de 1,2 milioane de dolari pentru a coordona aceste activităţi. Firma a lucrat în mod direct cu oficiali din Kremlin, iar fondatorul SDA, Ilya Gambashidze, raporta direct preşedintelui rus Vladimir Putin.

Deşi rezultatele campaniei ruseşti în Israel nu par să fi avut un impact semnificativ, documentele dezvăluie ambiţiile Rusiei de a destabiliza şi influenţa politicile şi opinia publică din diverse ţări. Analiştii consideră că această expunere serveşte şi intereselor Rusiei, consolidând percepţia asupra Kremlinului ca fiind capabil să desfăşoare operaţiuni subversive complexe la nivel global.

Această dezvăluire subliniază complexitatea războiului informaţional dus de Rusia şi rolul firmelor de dezinformare în influenţarea opiniei publice, nu doar în Israel, ci şi în alte ţări, cum ar fi Germania, Franţa şi Turcia.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Deci “mii” de oameni la o populatie de milioane:-)…si da, sunt mujici sub acoperire, doar stim ca dupa caderea U.R.S.S aproape jumatate de milion de evrei din mujicia au emigrat in Israel…S-or fi gasind si printre ei cateva “Iude” ca doar Biblia ne-a dat un exemplu:-)

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Pe la spate doar tu esti lucrat, destul de adanc, dar nu iti dai seama de prost ce esti.

      Tot mapamondul stie ca diavolul de la Kremlin si gasca lui agreseaza toate natiunle pentru a crea climate interne si internationale tensionate si de maxima instabilitate ca apoi sa poata amagi in continuare boborul rus ca o duce bine sub conducerea lui (cum nu este in stare sa ridice natiunea rusa pe culmile prosperitatii si respectabilitatii, singura varianta care ii ramane este sa destabilizeze celelalte natiuni ca sa dea rusului impresia ca ii merge bine).

      Va ingroapa pe toti si pentru mut timp, dar asa cum am scris deja, sunteti prea prosti ca sa va dati seama de asta. Sunteti spalati pe creier. 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Ai luat rafuri americane...vezi ca mulți au murit de tineri...ai grija

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb