Israelul anunţă reluarea limitată a exporturilor agricole din Fâşia Gaza

G.B
Internaţional / 21 iunie 2021

Israelul anunţă reluarea limitată a exporturilor agricole din Fâşia Gaza

Autorităţile israeliene au anunţat ieri reluarea limitată a exporturilor de produse agricole din Fâşia Gaza pentru prima dată după încheierea ultimului război între gruparea islamistă Hamas, la putere în enclava palestiniană, şi statul evreu, transmite AFP, citat de Agerpres.

În această dimineaţă, la o lună după încetarea focului, exporturi 'limitate' de produse agricole din Fâşia Gaza vor putea fi reluate la Kerem Shalom, singurul punct de trecere a mărfurilor între Fâşia Gaza şi Israel, a anunţat duminică seara târziu Cogat, instituţia israeliană care se ocupă de operaţiunile civile din teritoriile palestiniene.

"Această măsură civilă, aprobată la nivel politic, este condiţionată de menţinerea securităţii", a spus Cogat, adăugând că măsura a fost decisă după o "evaluare a securităţii".

Un teritoriu de mici dimensiuni cu o populaţie de peste două milioane de locuitori, Fâşia Gaza se află sub blocadă israeliană după ce mişcarea islamistă Hamas a preluat puterea în 2007.

Pentru a-şi exporta produsele agricole (roşii, căpşune etc.) în Cisiordania ocupată, un alt teritoriu palestinian, sau în străinătate prin Israel, producătorii din Gaza trebuie să obţină o autorizaţie prealabilă din partea autorităţilor israeliene.

Războiul de 11 zile (10-21 mai) dintre Israel şi Hamas s-a soldat cu 260 de morţi de partea palestiniană, inclusiv mulţi copii, şi 13 morţi de cea palestiniană.

Săptămâna trecută, Hamas a lansat baloane incendiare spre Israel, care a răspuns cu bombardamente aeriene împotriva unor presupuse poziţii ale organizaţiei islamiste din Fâşia Gaza, ceea ce a trezit temeri privind reluarea ostilităţilor la un moment dat, în contextul în care Egiptul încearcă să consolideze armistiţiul convenit între cele două tabere.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb