Istanbul, Izmir, Antalya şi Muğla - printre cele mai bune destinaţii pentru nomazii digitali pasionaţi de gastronomia stradală

F.D.
Internaţional / 24 iulie

Istanbul, Izmir, Antalya şi Muğla - printre cele mai bune destinaţii pentru nomazii digitali pasionaţi de gastronomia stradală

İstanbul, İzmir, Antalya şi Muğla sunt printre cele mai bune destinaţii pentru nomazii digitali din ţară datorită siturilor istorice, deschiderii la mare, dar şi a stilului de viaţă dinamic oferit de aceste oraşe. Oraşele turceşti enumerate mai devreme au o experienţă comună care atrage o comunitate diversă de lucrători de la distanţă şi care, totodată, sunt dornici să experimenteze noi arome şi ingrediente, spun reprezentanţii Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

Gastronomie stradală la Istanbul

İstanbul, metropola Turciei, acolo unde converg diferite culturi, îi atrage pe nomazii digitali cu internetul rapid, opţiunile de cazare, o comunitate largă de expatriaţi şi spaţiile moderne de lucru. Dincolo de muncă, oraşul se mândreşte cu o paletă culinară excepţională, de la restaurante cu stele Michelin la delicii locale comercializate pe arterele pietonale ale oraşului. Prima mâncare stradală care ne vine în minte este "simit-ul" crocant, mai exact o pâine în formă de inel acoperită cu seminţe de susan.

Un alt deliciu stradal este sandvişul cu peşte, cel mai bine savurat în cartierele Karaköy şi Eminönu alături de un pahar de suc de murături.

Totuşi nu trebuie să sari peste "kumpir", un cartof copt umplut cu brânză cheddar, sare, unt şi diverse garniture la alegere. Adresa unde poţi mânca această mâncare este Ortaköy, înconjurat de aerul parfumat de la malul mării.

"Kokoreç" este un alt deliciu culinar şi unul dintre cele mai cunoscute preparate turceşti. Gustarea este de regulă consumată seara şi reprezintă un sandviş cu intestine de oaie bine curăţate făcute la grătar şi amestecate cu condimente.

İzmir: Paradisul gastronomic al Mării Egee

İzmir combină viaţa vibrantă a oraşului cu farmecul unei staţiuni, transformându-se într-un loc confortabil cu infrastructură modernă. Pe de altă parte, cel mai nou loc din Ghidul Michelin, apreciat pentru bucătăria egeeană este districtul Urla care se mândreşte cu o scenă vibrantă de mâncare stradală.

"Boyoz", un produs local de patiserie crocantă, reprezintă cel mai bun mod de a începe ziua.

Poţi încerca "kumru", un sandviş local de obicei făcut pe o chiflă cu susan cu roşii, ardei şi brânză tulum din İzmir. Versiunile fierbinţi au în compoziţie şi cârnaţi la grătar, salam, roşii, ketchup şi maioneză.

În tot İzmir-ul poţi profita de o tavă de midii umplute cu pilaf aromat, asezonate cu suc de lămâie.

Mai puteţi încerca "söğuş" - o lipie umplută cu organe tocate fin, ardei iute, pătrunjel, roşii şi ceapă - sau "kokoreç" în stil İzmir, cu bucăţi mai mari de intestine fără roşii sau condimente.

Călătorii culinare în Muğla

Îndreptându-ne spre sud, provincia Muğla este fără îndoială apreciată de turiştii străini datorită oraşelor sale: Dalaman, Bodrum şi Marmaris. Ca reprezentant suprem al bucătăriei egeene, Muğla este o destinaţie ideală pentru cei pasionaţi de gastronomie. Fructele de mare proaspete sunt însoţite de vinuri albe obţinute din struguri locali, iar preparatele culinare (florile de dovlecel umplute; "samphire") au în compoziţie uleiul de măsline.

Aceste preparate contribuie la o bogată moştenire culinară dobândită în timp. La Bodrum, poţi vizita şi pieţele locale, unde sunt comercializate diverse lucruri, de la haine la delicatese regionale făcute manual, pe tarabe. Merită încercat "otlu börek" în astfel de pieţe. Cafenelele şi restaurantele de la Bodrum includ şi o mare varietate de prepararate din bucătăria internaţională cosmopolită, inclusiv specialităţi asiatice, italieneşti, chinezeşti, mexicane, indiene şi thailandeze.

Inima culinară a Rivierei Turceşti: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turceşti, este de asemenea aglomerată de străini din întreaga lume, cu soarele său, plajele lungi, oraşele antice şi opţiunile de cazare. Oraşul este un important pol al delicateselor mediteraneene turceşti. "Gözleme", o lipie umplută cu brânză sau cu cartofi, este primul preparat culinar pe care trebuie să-l guşti. Un pahar de suc rece de portocale Finike va însoţi gözleme-ul şi te va răcori în zilele fierbinţi de vară. Îngheţata turcească este o altă opţiune pentru a te răcori şi a-ţi satisface pofta de dulce. Ar trebui să încerci şi versiunea din Antalya: îngheţată arsă. Acest gust original este obţinut din lapte de capră şi oferă o experienţă gastronomică diferită.

Naţionalităţile eligibile pentru viza digitală pentru nomazi în Turcia

Pentru a obţine o viză pentru Turcia, nomazii digitali pot iniţia procesul de aplicare de pe platforma Digital Nomad GoTurkiye. Cu această aplicaţie, vor obţine un document de identificare a nomadului digital care poate fi prezentat la orice consulat turcesc sau centru de vize pentru stagiul final de obţinere a vizei.

Cetăţenii din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Irlanda, Danemarca, Grecia, Croaţia, Spania, Portugalia, Austria, Finlanda, Suedia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Bulgaria, România, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Regatul Unit, Elveţia, SUA, Canada, Federaţia Rusă, Ucraina şi Belarus, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani, sunt eligibili să aplice. În plus faţă de cerinţele obişnuite de a avea un paşaport valabil, cei eligibili trebuie să fie absolvenţi de universitate şi trebuie să poată demonstra că au un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD. Fie că sunt angajaţi sau nu, trebuie să prezinte şi un document care să arate că aplicantul lucrează ca nomad digital la care se adaugă şi o fotografie biometrică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb