IULIAN IANCU (PSD) DESPRE LEGEA OFFSHORE: "Un proiect esenţial, tratat cu lipsă de solidaritate"

E.A
Politică / 3 octombrie 2018

Iulian Iancu

Iulian Iancu

Deputatul PSD Iulian Iancu a declarat astăzi că toţi parlamentarii sunt chemaţi să fie solidari în faţa celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România şi anume legea offshore.

"Oricât ai face de bine un lucru, tot se va găsi cineva să te critice. Dar aici nu este vorba despre aşa ceva, aici este ceva mult mai profund. Cred că vorbim despre lipsă de solidaritate în faţa unui proiect de o importanţă crucială pentru România. Solidaritatea, după părerea mea, a schimbat istoria omenirii. Noi, însă, nu ne-am dovedit a fi solidari decât în faţa catastrofelor şi a crizelor. Acum suntem chemaţi cu toţii, acest Parlament, aceşti parlamentari, să fim solidari în faţa celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România", a spus Iancu, în plenul Camerei Deputaţilor, conform Agerpres.

El a adăugat că cei care au iniţiat proiectul legii offshore au stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână, iar aceştia "la orice variantă de a aduce un dolar în plus faţă de redevenţă nu au fost de acord".

"Doar redevenţa. Atât. Atât să luăm din acest zăcământ, doar redevenţa care este îngheţată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia noi nu ne-am putut pronunţa? Rămânem captivi acelui acord la nivelul acelei redevenţe sau trebuie să aducem un plus statului român? Am spus: este pentru prima dată în istoria fiscală în petrol şi gaze când, pe lângă redevenţă, s-a introdus un sistem de impozitare legat de preţ", a afirmat social-democratul.

Iulian Iancu a susţinut că investitorii nu ar avea motive de plecare.

"De ce să pleci când ai confirmat zăcământul, când ai confirmat 84 de miliarde, când ştii că valorează 70 de miliarde, când ai dreptul să vinzi 50%, când ai şi dreptul pe directive europene să exporţi, de ce să pleci? Nu pleci.", a încheiat el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. parca are dreptate Iancu. Este neclar de ce s-a ajuns asa de tirziu la valorile prezentate in ultima varianta. Si mai neclar este cum este repartizat profitul. Daca repartitia este 37% respectiv 47,5%, dac-o fi asa, restul ce-i? Oricum sunt doar estimari. Ce va rezulta la sfirsit este greu de prevazut.

    Toti vorbesc frumos.Sa vedem faptele.Unii sustin prostii,cum este sa fie dati din bani la pilonul 2 de pensii etc.Bani ar trebui sa mearga intr-un faon ca in Norvegia pentru dezvltare.Investitorii vor sa castige ei cat mai mult iar noi sa raminem cu firimiturile.Nu sunt prosti.Prosti ar fi parlamentarii sa accpete sa fim in continuare furati.

    1. Banii sa mearga intr-un fond (presupun ca acel "faon" din mesajul dvs. ar fi de fapt un fond).

      Iar fondul sa fie condus de un corp de conducere numit de PSD, inamovibil pana in 2050, corp numeros si extrem de competent, asa cum doar PSD stie sa numeasca. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb