Jean Claude-Juncker nu doreşte un "superstat european"

D.I.
Internaţional / 14 februarie 2018

Jean-Claude Juncker (Sursa foto: Twitter)

Jean-Claude Juncker (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat astăzi că nu forţează crearea unui "superstat european", contrazicându-I astfel pe susţinătorii Brexit, informează Reuters.

Juncker a făcut respectivele declaraţii pe fondul şedinţei referitoare la Brexit, în care Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a denuţat încercările Europei de a crea legături cât mai strânse între statele membre.

"Unii membri ai societăţii britanice sunt împotriva adevărului, pretinzând că sunt prost, încăpăţânat, federalist, că sunt în favoarea unui superstat europena", a afirmat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Bruxelles.

Totodată, Juncker a precizat: "Sunt cu totul împotriva unui superstat european. Noi nu suntem Statele Unite ale Americii (...) este o absurditate".

Comentariile liderului Comisiei au părut a fi direcţionate către discursul lui Boris Johnson, care a susţinut: "procesul de integrare s-a amplificat iar volumul de legi ale UE a devenit din ce în ce mai mare şi mai complicat, pe măsură ce mai multe puteri şi competenţe au fost transferate către instituţiile UE".

Marea Britanie a încheiat un acord tranzitiv cu statele membre, prin care au fost stabiliţi termenii retragerii Londrei din organizaţie, cele două părţi urmând a negocia modul în care se va desfăşura perioada de tranziţie ce va urma momentului retragerii oficiale, programat pentru martie 2019.

Săptămâna trecută, negociatorul-şef al UE pentru Brexit a avertizat cu privire la nefinalizarea acordului privind tranziţia, explicând că există contradicţii "subtanţiale" în ceea ce priveşte modul în care cele două părţi înţeleg respectiva perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb