Jens Stoltenberg salută sprijinul Germaniei pentru Ucraina înaintea reuniunii de la Bucureşti

F.D.
Internaţional / 27 noiembrie 2022

Jens Stoltenberg salută sprijinul Germaniei pentru Ucraina înaintea reuniunii de la Bucureşti

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a apreciat sprijinul Germaniei pentru Ucraina în rezistenţa acesteia în faţa invaziei ruse, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Sprijinul puternic al Germaniei face o diferenţă decisivă", a afirmat Stoltenberg. Germania a fost în trecut criticată în mai multe rânduri de înalţi responsabili ucraineni pentru lentoarea cu care furniza echipamente militare şi pentru refuzul său de a livra în special armament greu.

Exprimându-se cu două zile înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre NATO la Bucureşti, Stoltenberg a declarat că livrările de arme germane au salvat vieţi în Ucraina, adăugând:"Trebuie să ne menţinem cu toţii sprijinul pentru Ucraina şi să îl sporim".

Printre armele livrate de Germania figurează un sistem antiaerian modern Iris-T, destinat contracarării rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone. Anul viitor vor urma încă trei.

Stoltenberg a declarat că preşedintele Vladimir Putin reacţionează la eşecurile armatei ruse cu o "brutalitate crescândă", indicând că atacurile Moscovei vizează în prezent îndeosebi infrastructura energetică ucraineană înainte de venirea iernii.

"Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi", s-a arătat încrezător secretarul general al NATO.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DOMNULE JENS STOLTENBERG. Romanii,sau bucurat atunci cand Romania a intrat in NATO Intrarea noastra in NATO,nu s-a facut pe degeaba ci,Romania,a fost obligata sa reduca numarul ofiterilor si subofiterilor cu circa 40.000 de mii,iar armata obligatorie a fost desfiintata,Romania ramanand numai cu un numar de circa 35.000 de mii de militari numiti asazisi profesionisti. Apoi,Romania,a fost obligata sa cheltuie circa 70 de miliarde de euro pentru a se inzestra cu tehnica militara adusa numai din occident in timp ce Industria militara romaneasca a fost DESFINTATA lasand pe drumuri circa 30.000 de romani care lucrau in industria militara. Ba mai mult,o parte a armatei romane in solidar cu armatele tarilor din NATO,au luat parte la mai multe razboaie in tari straine in care armata romana au mai cheltuit cateva miliarde de euro cu intretinerea militarilor romani participanti la acele razboaie. Poporul Roman,a suportat toate aceste cheltuieli din munca lor fara sa cracneasca,intelegand ca astfel vom fi aparati de NATO.Intreb,in afara de faptul ca tara a fost ocupata militar de armate straine nu neam ales cu mai nimic.Ba mai mult ,ROMANIA,a fost transformata intr-o COLONIE,de catre ceilalti membrii NATO(cei mai puterrnici),si iata ca odata cu razboiul din Ucraina,putem sa fim atacati de rusi iar suferintele si distrugerile,le vor suporta poporul roman,pentru ca sa aparam tarile bogate din EUROPA nu.Romanii,au dovedit ca sunt adevarati OAMENI si au sarit in ajutorul poporului Ucrainian chiar daa si poporul roman este l fel de sarac.Va intreb domnule STOLTENBERG,daca poporul roman a facut atatea sacrificii,de ce NATO,nu face presiuni asupra acelor tari care nu ne vor in SHENGHEN. Va este bine cu un salariu de 24000 de mii de euro pe luna,in timp ce jumatate dintre romani au salarii si pensii de mizerie.Despre militarii romani ce parere aveti,de ce sunt platiti ca si muncitori necalificati desi la intrarea in NATO se prevede ca trebuie sa aibe salarii ca si militarii din tarile NATO.? ROMANII asteapta sa faceti PRESIUNI ca ROMANIA sa fie primita in SHENGHEN si nu tratata ca o COLONIE. CE parere aveti.?

    1. mentalitate balcanica, in loc sa ne facem treaba ne gandim cu cine sa vorbim sa o rezolvam macar de ochii lumii, sfanta treime PCR ramane adanc inradacinata in mentalul romanilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb