Joe Biden şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Geneva

S.B.
Internaţional / 16 iunie 2021

Joe Biden şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Geneva

Actualizare - Summitul ruso-american la nivel înalt de la Geneva s-a încheiat, a anunţat reprezentantul Casei Albe... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Putin speră la o întâlnire "productivă" cu Biden la Geneva

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru prezenţa la reuniune şi şi-a exprimat speranţa unei întâlniri "productive", în deschideerea summitului, miercuri, la Geneva...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - A început întâlnirea dintre Joe Biden şi Vladimir Putin

Toţi ochii sunt aţintiţi astăzi spre Elveţia, acolo unde Joe Biden şi Vladimir Putin se întâlnesc la Villa La Grange de pe malul lacului Geneva. Întâlnirea oficială între cei doi preşedinţi are loc într-un moment în care relaţiile dintre Rusia şi SUA au ajuns la un nou punct critic, demn de epoca Războiului Rece...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Vladimir Putin a ajuns la Geneva

Preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns astăzi la Geneva, unde se va întâlni cu omologul american Joe Biden... Citeşte mai mult...

---

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus, Vladimir Putin, se vor întâlni astăzi, la Geneva, iar această întrevedere a lor va fi una dintre cele mai importante din sfera geopolitică de anul acesta, informează news.ro.

Întâlnirea lui Biden cu Putin în Elveţia, ţară aleasă pentru istoria sa de neutralitate politică, nu va fi prima dintre ei, însă va fi prima de când democratul a devenit preşedinte al Statelor Unite, supranumit lider al lumii libere.

Este aşteptat ca la reuniunea iniţiată de Biden să fie adoptat un ton diferit decât la cea care a avut loc în iulie 2018, la Helsinki, între preşedintele american de la acel moment, Donald Trump, şi Putin. Trump a insistat atunci ca cei doi lideri să se întâlnească la începutul summit-ului în absenţa consilierilor, stârnind îngrijorări că fostul ofiţer KGB îl va învălui pe omologul american.

Întâlnirea de săptămâna aceasta dintre Biden şi Putin are loc în cadrul primei vizite internaţionale a lui Biden ca preşedinte, în timpul căreia a reconfirmat alianţele cu liderii G7 şi partenerii NATO. La sediul NATO, Biden le-a declarat reporterilor că s-a consultat cu ceilalţi lideri mondiali înaintea întâlnirii cu Putin.

"Fiecare lider mondial de aici, cei mai mulţi dintre ei au menţionat asta şi mi-au mulţumit pentru întâlnirea cu Putin", a spus Biden luni, citează Cnbc.com. "Am discutat cu ei despre ce cred că este important din perspectiva lor şi despre ce cred că nu este important", a adăugat el, subliniind că omologii i-au apreciat transparenţa şi coordonarea.

Marţi, un consilier de la Kremlin a spus că stabilitatea nucleară, schimbările climatice şi securitatea cibernetică se află pe agenda summit-ului, precum şi situaţia cetăţenilor ruşi şi americani închişi în fiecare ţară.

Deşi sunt multe lucruri ce trebuie discutate, experţii nu au mari speranţe că vor exista momente "revoluţionare" la întâlnirea dintre cei doi lideri. Totuşi, ei consideră că vor putea fi încheiate acorduri simbolice de reconsolidare a încrederii, un cadru pentru relaţia viitoare.

Întâlnirea este programată să aibă loc în a doua parte a zilei, la o vilă de secol 18 de pe malul lacului Leman (Geneva), potrivit CNN.

Oficialii de la bordul Air Force One au spus marţi, în timpul zborului de la Bruxelles la Geneva, că Biden se va întâlni cu Putin la ora locală 13:00. Putin va ajunge primul la vila La Grange, iar amândoi preşedinţii vor fi întâmpinaţi de omologul elveţian înainte de a face o fotografie împreună.

La întrunire vor participa patru persoane: Biden, Putin, secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Fiecare parte a avea un translator şi fotoreporterii vor putea capta imagini la început. Ulterior, fiecare delegaţie va avea cinci membri, alături de Biden şi Putin. Nu au fost anunţate încă numele participanţilor.

Oficialii americani au spus că se aşteaptă ca discuţiile să dureze patru spre cinci ore sau poate mai mult. Nu este aşteptat ca liderii să mănânce împreună. Între 3.000 şi 3.500 de poliţişti şi alte forţe vor fi trimise pe domeniul de 30 de hectare din Geneva.

La finalul întrunirii, preşedinţii vor susţine, separat, conferinţe de presă.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. OMENIREA sta infrigurata cu OCHII pe ELVETIA,la intalnirea dintre BAIDEN si PUTIN,o noua intalnire dupa cea din MALTA,care v-a stabili pe o perioada mai lunga VIITORUL OMENIRII.! Aceasta intalnire nu ar fi putut avrea loc fara aportul celui mai INFLUENT presedinte European Klaus Wenner Iohannis. Acest lucru,a fost facut cunoscut de LINGAII din presa aservita lui Iohannis prezenti la intrunirea lui BAIDEN cu Sefii de Stat si de Guvern din Uniunea Europeana de alaltaieri de la Sediul NATO.La aceasta intanire,pentru a nu se deconspira aportul lui Iohannis la intalnirea celor doi lideri mondiali,Iohannis si Baiden sau salutat cu pumnii stransi atat la sosirea cat si la plecarea lui BAIDEN catre Elvetia.(Iohannis,desi ne-a tot indemnat sa ne spalam pe maini,el nu se va mai spala dupa atingerea pumnului lui BAIDEN). Intr-o intalnire secreta avuta intre BAIDEN si IOHANNIS intermediata de MIRCEA GEOANA,pe surse,date de ziaristii de casa ai lui IOHANNIS participanti la intalnirea celor doi presedinti,IOHANNIS,i-a trasat lui BAIDEN ce sa discute cu PUTIN,ce sa ii impuna acestuia si sa ii transmita ca Armata Romana este cu ochii pe Rusia si ca la orice miscare gresita a Rusiei in LACUL RUSEC numit Marea Neagra,Romania v-a interveni in FORTA cu MAREATA ARMATA Romana.Romanii,asteapta cu sufletul lagura,reactia lui PUTIN,laamenintarile lansate de IOHANNIS.Romani,DORMITI LINISTITI,IOHANNIS LUCREAZA pentru VOI.!

    1. Biden nu are consilieri idioti, ca Iohannis. Acestia i-au spus deja ca Rusia are cele mai bune rachete din lume pe care, daca le indreapta spre America s-a terminat... plus ca China, pe cine va ajuta in acest joc psihologic?

      Ati ghicit !

      De aceea va spun - establihsmentul e plin de vorbe goale... derapajul Americii se vede deja cu ochiul liber.  

      problema ta cu presedintele romaniei e prost oglindita in peroratiile de 2 lei scrise

      du-te la plaja la vama veche si lasa elucubratiile astea ca nu au loc in ziarul Bursa 

      In ciuda tuturor ANAL-istilor care visau ca BAIDEN si PUTIN se vor umple de sange la intalnirea din Elvetia,aici numarandu-se RADU TUDOR,care ne spunea pe un ton ritos cum o sa sa il puna BAIDEN la pamant pe PUTIN din doi pumni,cei doi Presedinti,au dat dovada de intelepciune,au discutat ca doi oameni civilizati constienti de raspunderile PLANETARE pe care le au,date in special de forta armelor pe care le detin cu care se pot distruge atat pe ei cat si populatia globului,si-au spus fiecare dintre ei,ce ii nemultumeste ce ii apropie si cei indeparteaza insa la sfarsit,au declarat PACE.Numai IOHANNIS al nostru ne-a infricosat cum o sa ATACE RUSIA ROMANIA si cum o sa ne apere AMERICA,probabil ca nici nu o sa aibe timp trupele americane sa stinga focul care ar cupride romanie daca rusii,ar trage doar vreo doua salve de rachete cu niste bombe care produc caldura,iar scutul de la DEVESELU,ar arde inainte ca sa traga vreo racheta. NICIODATA RUSIA nu v-a ATACA ROMANIA,si chiar daca ar faceo nici RUSIA nu s-ar simti bine in lume.Numai ca pentru asi JUSTIFICA EXISTENTA,IOHANNIS si alti MANCATORI de CACAO,ii sperie pe Romani cu URSUL RUSESC. Se stieca URSUL ,nu ataca oamenii daca nu este provocat,insa cei care conduc Romania azi,baga batul prin gard ca sa isi JUSTIFICE SALARIILE BABANE,AVANTAJELE FUNCTIILOR si sa faca pe PLAC STAPANILOR care ii CONDUC..Asa ca dragi romani,nu va luati dupa acesti TRADATORI ai ROMANIEI,care cica sunt APARATORII vostrii,ei,fiind in fond niste IMBUIBATI si TRADATORI care nu doresc binele TARII ci,BINELE lor PERSONAL.!

    o sa fiu alaturi de baietii astia doi azi, sa nu cumva sa faca prostii sau sa decida tampenii

    pozitia mea: Ucraina nu este si nu va fi parte a UE si NATO.  

    Refuz sa vad aparand mladitele razboiului in zona in care traiesc.  

    Indiferent cat armament vrea SUA sa vanda.  

    SUA sa aiba grija la cat de mult expune Romania unui conflict militar fierbinte.  

    Prietenii Romaniei sa fie prieteni. Sa nu cumva sa imi aduc aminte ca pot sa ma joc cu niste situatii din viitorul unui individ, unui grup sau al unei tari ...  

    Vreti sa experimentam pe SUA nitel ?  

    1. Putin stie cum a venit Biden la putere si ce hram poarta, asa ca nu-l va lua in serios dar il va lasa sa creada ca e un personaj important pe planeta. De aceea va spun.. nu e nicio miza (presa umfla cu pompa evenimentul), sferele de influenta sunt clare, Biden va da din gura iar Putin isi va vedea de ale lui, aratand pisica neagra daca e nevoie.

      nene banchere, nu ai puterea celor ce stau in jurul bideului din casa alba ce vor sa foloseasca tot armamentul produs in ultimii ani....e timpul sa vedem frontul de est deschis din nou la dorinta prietenilor americani care ne-au ajutat si dupa razboiul cel de-al 2 lea....daca politicienii romani pun botu' la dolari atunci plebea moare pe capete !!!

    E posibill ca Romania să fie lăsată de America în brațele Rusiei, caz în care scutul de la Deveselu va fi demontat in 24 de ore..

    1. Poporul Roman,nu trebuie sa fie aparat nici de Rusia si nici de America,ci,el poporul Roman,trebuie sa se apere singuri de TRADATORII de azi care conduc Tara.Si vreau sa aduc in fata romanilor o PREMONITIE si anume:dupa ce actuala Coalitie de la guvernare si Iohannis vor pleca din fruntea Tarii,Romania v-a fi o Tara pusa la pamant,secatuita de cel mai important capital,forta de munca calificata 'fugita" din Tara de frica saraciei,bogatiile tarii vor fi fost vandute Strainilor,somajul si taierile de salarii si pensii(popmops numite inghetate),vor aduce foamea si traiul romanilor v-a fi mai rau ca pe timpul lui Ceausescu,insasi Romania ca Tara v-a fi in pericol datorita scaderii numarului de locuitori si v-a fi ocupata de HIENELE care deabia asteapta sa se infrupte din Romania.Daca Romanii vor accepta ca Tara sa fie condusa de actualii TRADATORI ai NEAMULUI inca 3 ani,cred ca la sfarsitul acestei DOMNII de DREAPTA,imi vor da dreptate,dar,v-a fi prea tarziu pentru ei si copii lor.!

      Pana atunci taman ai si matale vreme sa inveti oarece gramatica.Poi,daca toate "premonitiile " matale se vor adeveri,o sa te faci prof de romana.Caci nu-i asa,profesorii vor fi fugit deja de grija saraciei.

      bati campii, nimic din ce descrii nu exista in viitor

      Pupale pulpele ăstora care conguc azi tara, întrucât eu cred ca faci parte dintre Trădători,.

      Muncitor.Angajat la o multinationala din Zalau.Dreptu-i c-am facut scoala inainte de "interventia ruseasca"din '89.

      Am înțeles. Io sugi lui iolos și ii bei sângele doamnei Dragu, când este la menstruație.

      vlăduțe tu ești băi nebunule? iar ți-ai rătăcit pastilele?

      te-ai ginit bre

    Nu o să iasă nimic, o să vedeți, hegemonia americană e pe ducă, imperialismul american se prăbușește. Putin știe că nu are ce discuta cu Biden, moșul joaca la cacealma, clar, nu are niciun fel de as în mânecă, e marioneta Deep State-ului american, un lider de paie..

    1. Imperiul american e pe duca ??? S-o crezi tu. Mai are mult pina la explodarea finala ce va avea o linie asemanatoare cu a celor ce fusera inainte in istorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb