Johannis s-a retras înainte de comunicarea rezultatului final

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 8 decembrie 2009

Johannis s-a retras înainte de comunicarea rezultatului final

Primarul Sibiului a subliniat că nu va accepta nicio altă propunere pentru funcţia de prim-ministru

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, (n.r. propus de PNL şi PSD pentru şefia guvernului în eventualitatea în care Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile prezidenţiale), a anunţat, ieri, înainte de comunicarea rezultatelor finale de către Biroul Electoral Central (BEC), că parcursul său pentru funcţia de prim-ministru s-a încheiat.

Într-o declaraţie de presă susţinută după rezultate prezentate de BEC la ora 11.00, potrivit NewsIn, Klaus Johannis a declarat: "Lucrurile se îndreaptă spre o clarificare. Pentru mine, acest parcurs s-a încheiat aici. Nu voi accepta nicio propunere pentru funcţia de prim-ministru, indiferenet dacă din viitorul guvern va face şi PNL. Voi fi în continuare primarul Sibiului. A fost o onoare să fiu în echipă cu preşedinţii Mircea Geoană şi Crin Antonescu şi cred că Sibiul a avut ceva de câştigat".

Totodată, primarul Sibiului a menţionat că nu se aşteaptă la o schimbare spectaculoasă a rezultatelor comunicate deja de BEC.

Despre parcursul său pentru funcţia de premier, Johannis a apreciat că "a fost o experienţă inedită şi interesantă".

Johannis a mai apreciat că, în zilele următoare, vor avea loc "reaşezări" pe scena politică şi că discuţiile dintre formaţiunile politice pentru formarea unui nou guvern vor avea dura câteva zile.

"Este greu de evaluat în acest moment care vor fi alianţele", a spus Johannis, care a apreciat că nu ar trebuie exclusă nici varianta organizării de alegeri anticipate.

"Nu putem neglija varianta alegerilor anticipate, dar rezultatul alegerilor prezidenţiale a arătat că nu s-ar schimba prea mult procentele partidelor în Parlament", a declarat primarul Sibiului.

Totodată, Johannis a mai apreciat că, în urma rezultatelor alegerilor prezidenţiale, nu vor avea loc schimbări care să îl vizeze pe preşedintele social-democrat, Mircea Geoană.

În cadrul declaraţiei de presă, primarul Sibiului a mai comentant şi rezultatul bun obţinut de Traian Băsescu în rândurile sibienilor (n.r Băsescu l-a devansat pe Geoană cu un scor de peste 61%).

Conform spuselor sale, victoria lui Băsescu în Sibiu s-a datorat modului în care au votat sibienii, în sensul că aceştia nu ar fi dorit ca Johannis să plece la Bucureşti.

"Am semnale că mulţi sibieni au votat cu Traian Băsescu pentru că nu au vrut ca eu să plec de la primărie, dar nu pot fi cuantificaţi cei care au ales împotriva plecării mele", a încheiat Johannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb