JOHN HARDY, SAXO BANK: "Creşterea activelor sigure s-a temperat pe măsură ce apetitul pentru risc a crescut"

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 februarie 2019

"Creşterea activelor sigure s-a temperat pe măsură ce apetitul pentru risc a crescut"

Revenirea pieţelor de capital internaţionale, de la sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc într-o perioadă în care principalii indici bursieri din Statele Unite îşi testau mediile mobile simple de 200 de zile şi în care nu existau indicatori fundamentali clari care să impulsioneze o creştere puternică, este de părere John Hardy, şeful strategiei de Forex de la Saxo Bank.

Oficialul Saxo Bank explică: "Discuţiile comerciale dintre Statele Unite (SUA) şi China nu par a se apropia de un progres major (iar orice acord posibil pare să fie, în mare parte, evaluat deja în mişcările pieţelor) şi nu au existat suficiente informaţii (n.r. pozitive) pentru a determina revenirea. Singurul imbold pozitiv clar pentru acţiuni a fost declaraţia lui Benoit Coeure de la Banca Centrală Europeană (BCE) care vehicula ideea că există posibilitatea ca BCE să întreprindă o nouă operaţiune ţintită de refinanţare pe termen lung (TLTRO), dar mişcarea preţurilor părea să sugereze o reducere a poziţiilor short (n.r. care mizează pe scăderea preţului unui activ cotat) pe măsură ce principalii indici americani au atins noi maxime de la începutul lunii decembrie încoace".

Însă, potrivit lui John Hardy, actuala creştere a burselor internaţionale coincide cu achiziţii persistente de active catalogate drept sigure, precum obligaţiunile suverane ale UE sau SUA.

Reprezentantul Saxo mai afirmă: "O ultimă creştere solidă pe baza unei tiri pozitive în legătură cu acordul comercial SUA-China ar putea oferi un impuls suplimentar, singular şi modest. Cu toate acestea, în condiţiile în care lichiditatea globală se limitează ca urmare a programului de înăsprire cantitativă a Rezervei Federale (Fed) şi a campaniei de emitere de obligaţiuni a Trezoreriei SUA, pur şi simplu nu este posibilă menţinerea unor poziţii simultane de cumpărare atât pentru active riscante cât şi obligaţiuni".

În opinia lui Hardy, acest context indică faptul că fie obligaţiunile, fie acţiunile vor scădea puternic, săptămâna aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb