JT GRUP OIL: Cel mai nou terminal privat de produse petroliere lichide, complet funcţional la începutul anului viitor

A.D
Comunicate de presă / 4 octombrie

Sursa foto: JT Grup Oil S.A.

Sursa foto: JT Grup Oil S.A.

JT GRUP OIL, distribuitor de carburanţi şi unicul dezvoltator al JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere lichide, raportează o cifră de afaceri de 108 milioane de lei în prima jumătate a anului, în creştere moderată faţă de primul semestru al anului trecut. Mare parte din cifra de afaceri este obţinută din distribuţia de combustibil pe piaţa internă, societatea mărindu-şi volumul de vânzări de la 15,7 milioane litri la 17,9 milioane litri, în primele şase luni ale anului curent, se arată într-un comunicat la redacţie.

Într-un context economic complex, marcat de provocări semnificative în sectorul energetic, JT GRUP OIL a înregistrat o creştere cu 15% a profitului net faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. " În primele şase luni ale anului 2024, politica de creştere a volumului vânzărilor pe piaţa internă s-a menţinut, având ca scop mărirea cotei de piaţă a firmei. Am crescut atât cifra de afaceri, cât şi profitul net, care a atins 2,58 milioane lei la 30 iunie 2024, cu 15% mai mult faţă de anul precedent. Îmbunătăţirea profitabilităţii a fost un angajament esenţial faţă de acţionari şi investitori, fiind rezultatul direct al politicilor comerciale şi strategiilor de business pe care le-am implementat.", a afirmat Bogdan-Florin Aldea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al JT GRUP OIL S.A.

Pe parcursul primului semestru, compania a realizat investiţii de aproximativ 19 milioane lei, alocate pentru dezvoltarea şi modernizarea JT Terminal, proiectul strategic al Grupului, care va creşte capacitatea de depozitare şi distribuţie a combustibililor, consolidând infrastructura necesară pentru susţinerea expansiunii operaţionale. Terminalul va deveni complet funcţional la începutul anului viitor. El va contribui la încărcarea şi descărcarea simultană a navelor, vagoanelor şi autocisternelor, va optimiza lanţul de aprovizionare prin reducerea timpilor de aşteptare în portul Constanţa. În prezent, lucrările la terminal avansează considerabil, două dintre rezervoarele de 1.000 de tone, precum şi trei rezervoare de 5.000 de tone fiind deja finalizate. În plus, compania a finalizat în proporţie de 90% lucrările pentru rezervoarele patru şi cinci, cu o capacitate de 5.000 de tone fiecare. Cel de-al şaselea rezervor de 5.000 de tone este ridicat în proporţie de 10%.

Un moment-cheie fost listarea cu succes pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. JT GRUP OIL a atras printr-o ofertă publică iniţială 19,9 milioane lei de la investitori, generând o capitalizare de piaţă anticipată de 186,1 milioane lei.

Cu ajutorul unei flote extinse (creşterea numărului de autocisterne de la 7 la 13) şi modernizate, compania îşi propune să optimizeze livrările prin reducerea timpilor de aşteptare, garantând transportul în condiţii de siguranţă şi eficienţă a produselor petroliere. "Ne-am propus să transformăm JT GRUP OIL într-un lider regional, iar finalizarea JT Terminal este un pas major în această direcţie", a declarat Bogdan-Florin Aldea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al JT GRUP OIL S.A.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb