JT Grup Oil vrea să distribuie dividende

A.I.
Piaţa de Capital / 12 august

JT Grup Oil vrea să distribuie dividende

Acţionarii distribuitorului de carburanţi JT Grup Oil (JTG), ultima societate listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sunt convocaţi, în data de 12 septembrie, cu propunerea alocarii sumei de aproape 2,9 milioane lei ca dividende, conform unui raport al companiei publicat, vineri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Dividenul unitar propus este de 0,1 lei, ceea ce raportat la preţul de închidere al acţiunii JTG de vineri, de 4,9 lei, echivalează cu un randament brut de 2%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 10 octombrie, plăţile urmând să se facă începând cu 28 octombrie, dacă propunerea va primi undă verde din partea acţionarilor.

Tot în data de 12 septembrie se va discuta demararea de către companie a unui program de răscumpărare a până la 500.000 de acţiuni proprii, respectiv 1,75% din capitalul social, la preţul pieţei din momentul efectuării achiziţiilor, dar care nu poate fi mai mare de 14 lei pe titlu. Acţiunile răscumpărate ar urma să fie folosite într-un program de tip Stock-Option-Plan pentru remunerarea şi fidelizarea personalului.

De asemenea, acţionarii vor avea pe masă revocarea vicepreşedintelui actual al companiei şi alegerea unui nou vicepreşedinte pe locul rămas vacant.

JT Grup Oil a debutat în Piaţa AeRO la începutul săptămânii trecute, după încheierea unei oferte publice de vânzare acţiuni în urma căreia compania a reuşit să atragă de la investitori 19,9 milioane lei.

Jean Paul Tucan este a cţionarul majoritar al companiei, a cărei evaluare bursieră se ridică la 140 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nici nu s-au listat bine si au si inceput cu SOP. Listarile acum, in special pe AERO, au devenit modalitati de recompensare pentru actionarul majoritar si angajati si nu pentru investitii in companie. Nu exista vreo corelare intre performanta/pretul companiei si SOP.

    1. E flagranta toata listarea... dividendul si SOP-ul in cauza nu au fost "disclosed" in prospect - sunt doar mentiuni la general; avand in vedere ca ambele operatiuni reprezinta valoarea a 5 milioane ron, eu cred ca era cazul. Mult succes lor cu astfel de abordari.

    ati cautat cine este majoritarul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb