JUNCKER AVERTIZEAZĂ: "CE va bloca încercările SUA de a încheia acorduri comerciale bilaterale cu state membre UE"

Amalia Ionescu
Internaţional / 2 iunie 2017

Jean-Claude Juncker (Sursa foto: Facebook)

Jean-Claude Juncker (Sursa foto: Facebook)

Şeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a acuzat Guvernul american că intenţionează să încheie acorduri bilaterale cu state membre UE şi a ameninţat că va bloca orice încercare a SUA de încălcare a poziţiei unite a UE în domeniul comercial, relatează Euractiv.

Jean-Claude Juncker i-a acuzat miercuri pe americani că încearcă să ocolească Comisia, cea care poartă negocieri comerciale din partea întregului bloc.

"Ei (americanii, n.r.) spun «nu vrem să negociem cu voi ca UE, ci cu fiecare stat membru separat»", a afirmat Juncker.

"Noi nu putem să permitem acorduri comerciale individuale între americani şi ţări europene", a subliniat preşedintele Comisiei Europene, potrivit News.ro.

Atunci când cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele american Donald Trump, în martie, un oficial german de rang înalt a dezvăluit că preşedintele american i-a cerut în mod repetat să semneze un acord comercial bilateral, notează agenţia citată. Merkel i-a răspuns că Germania face parte din piaţa unică europeană şi, ca atare, un asemenea acord poate fi negociat doar de Uniune.

Preşedintele Comisiei a mai declarat că i-a împărtăşit lui Trump îngrijorările sale faţă de poziţia protecţionistă a Washingtonului în comerţ.

Juncker a precizat: "Noi i-am explicat domnului Trump că nu este bine pentru Statele Unite să se retragă din viaţa economică internaţională. Însă el vrea să facă acest lucru. Eu sunt împotriva acestui lucru, dar lui nu-i pasă deloc".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare cine va fi vinovat de toate cele ce vor fi in viitor? Desigur Rusia in frunte cu Putin, sau cine va fi, si ce nu va ingenunchea in fata americanilor, precum Gorbaciov sau Yeltsin. Oare ce va face Romania? Va face nota discordanta de Uniunea Europeana, prevalindu-se de acordul bilateral strategic cu SUA, si incasind penalitati. Ce se va intimpla cu Romania? Va fi, ca si acum, in nicio barca, nici cu aia nici cu ailalti (iar va sparge unitatea europeana si se da pe dupa cine nu trebuie, ca are vechime la chestii din astea - vezi momente de istorie), in continuu "atacata" de Rusia si va fi, ca de-a lungul intregii istorii, "singura in calea navalitorilor de la rasarit". Americanii vor "acorduri" cu fiecare pe principiul "divide et impera" ca sigur cu cei multi gaseste cum sa-i stringa de "bilute" (asta in cazul in care au) iar ceilalti raman fara "cei multi ce fac sprijin politic" continental, asta daca nu vor "imbratisa" Rusia si vor face Eurasia de la Lisabona la Vladivostok si de la Paris via Moskova la Beijing - unde Romania va ramine iar outsider, inlocuita de R.Moldova .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb