Asociaţia Descoperă Cazanele Dunării, cea mai nouă asociaţie de promovare a turismului din Clisura Dunării şi împrejurimi, înfiinţată weekendul trecut, invită jurnaliştii de turism să descopere o
destinaţie fascinantă, una dintre cele mai frumoase destinaţii ale României, conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, jurnaliştii Clubului Presei de Turism - FIJET România, au răspuns prezent invitaţiei de a descoperi Cazanele Dunării, printr-un program minuţios pregătit de Asociaţia "Descoperă Cazanele Dunării".
Vizita în Parcul Natural Portile de Fier, vizita la Muzeul Etnografic "Doina şi Teodor Grigore" din Eşelniţa, la Centrul de Cercetare al Ţestoaselor Hermann, plimbarea cu barca la Chipul lui Decebal, în Golful
Mraconia, la Peştera Ponicova şi Grota Veterani, drumeţia pe Ciucaru Mare, vizita la Mănăstirea Sfânta Ana, sunt doar o parte a experienţei pe care asociaţia le-a pregătit-o jurnaliştilor.
Cina festivă este momentul potrivit pentru a degusta preparatele culinare specifice zonei, dar şi o cunoaştere a membrilor asociaţiei, administraţiei locale şi judeţene şi a viziunii pe care aceştia o au cu privire la dezvoltarea şi promovarea turistică a zonei.
Clisura Dunării, o destinaţie turistică durabilă şi accesibilă tuturor.
Cazanele Dunării, una dintre cele mai spectaculoase zone naturale din România, găzduieşte o moştenire culturală şi peisagistică impresionantă.
Pentru a pune în valoare aceste comori, un grup de antreprenori în turism au înfiinţat Asociaţia "Descoperă Cazanele Dunării" angajându-se să lucreze împreună cu locuitorii, autorităţile locale, partenerii naţionali şi internaţionali, pentru a crea oportunităţi economice, fără a compromite frumuseţea, diversitatea şi biodiversitatea Clisurii Dunării.
Scopul asociaţiei este promovarea Clisurii Dunării şi împrejurimile sale ca destinaţie turistică durabilă şi accesibilă tuturor.
Prin activităţile desfăşurate, organizaţia urmăreşte să crească gradul de conştientizare cu privire la importanţa conservării capitalului natural şi cultural al zonei.
"Cazanele Dunării sunt o comoară ascunsă, cu peisaje miraculoase, vestigii istorice fascinante şi un mod de viaţă autentic. Dorim să dăm posibilitatea oamenilor să descopere şi să îşi însuşească aceste valori excepţionale", a declarat preşedintele asociaţiei, Octavian Leca.
Să ne vedem cu bine în Cazanele Dunării!