KADRA:  Încep investiţiile în spitalele din România

Comunicate de presă / 7 iunie 2021

Încep investiţiile în spitalele din România

Sistemul medical din România a fost pus a grea încercare de pandemia de COVID-19, care a scos la iveală neajunsuri mai vechi ale acestuia. Pe lângă suprasolicitarea personalului medical, majoritatea unităţilor sanitare s-a confruntat şi cu suprasolicitarea aparaturii existente, uneori depăşită sau insuficientă, dar şi cu lipsa unor soluţii eficiente de acces, evacuare sau securizare a spaţiilor destinate îngrijirii pacienţilor. Pandemia a pus reflectorul pe câteva dintre problemele mai vechi cu care se confruntă sistemul medical din România şi un lucru este cât se poate de cert: spitalele din România au nevoie de îmbunătăţiri urgente ale infrastructurii, e nevoie de spitale noi, care să corespundă celor mai noi standarde de siguranţă şi încredere. După un an cu multe provocări pentru sistemul de sănătate, zeci de unităţi din domeniul medical un înţeles importanţa investirii în soluţii de acces automate care să ducă la creşterea siguranţei pacienţilor şi a personalului medical, iar printre ele s-au numărat spitale şi clinici din Braşov, Bucureşti, Arad, Sibiu, Oradea, Mureş, Craiova, Mioveni, Medgidia, Baia Mare, Suceava şi Vişeul de Sus. În toate acestea au fost implementate soluţii KADRA, care pun siguranţa pacienţilor şi cadrelor medicale pe primul plan, oferind cele mai moderne soluţii automatizate de inginerie de acces, care corespund celor mai noi şi ridicate standarde internaţionale. Chiar de curând două mari Spitale Clinice Judeţene de Urgenţă din România UPU Craiova şi UPU Oradea, precum şi Spitalul Judeţean din Bistriţa şi Spitalul Judeţean Alba au început sau au finalizat deja ample proiecte de modernizare sau extindere, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Ne bucură foarte mult faptul că există în acest moment tot mai multe proiecte de reabilitate de spitale şi suntem siguri că, mai devreme sau mai târziu, managerii de spitale şi statul vor face investiţii majore în clădirile deja existente sau în cele noi, care se vor construi. Noi, la KADRA, suntem pregătiţi să oferim nu doar cele mai moderne sisteme de acces în unităţile medicale, ci venim şi cu know-how-ul şi experienţa adunate în peste 20 de ani, în care ne-am specializat în uşi tehnice specializate pentru spitale şi unităţi medicale. Ne-am folosit de toată experienţa noastră pentru a crea gama Tormed, un set complet de soluţii adaptate exigenţelor din acest domeniu, care cuprinde uşi curate de salon, uşi etanşe şi semietanşe pentru mediu controlat, uşi cu inserţie de plumb pentru camere de radiologie, uşi rapide pentru accesul ambulanţelor, sisteme automate de gestionare a parcărilor spitalelor, precum şi o platformă software de gestionare eficientă a resurselor umane din unităţile medicale. De asemenea, specialiştii de la KADRA montează şi se ocupă de mentenanţa sistemelor automate de acces,a uşilor specializate pentru sectorul medical, a sistemelor de protecţie la foc, astfel încât cadrele medicale şi pacienţii să se bucure de siguranţă şi confort", spune Andreea Strugaru, Managing Partner şi Director de Marketing KADRA.

Modernizarea UPU Craiova cu sisteme automate de acces şi de protecţie la foc de la KADRA

Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului Judeţean Craiova trece printr-un amplu proces de modernizare şi extindere, la care KADRA a participat încă din faza de proiect, din 2018.

Soluţiile specifice de control acces propuse de KADRA au fost concepute pentru funcţionalităţile specifice unui spital care sa faciliteze un acces rapid şi sigur între diverse zone şi să beneficieze de posibilităţi de igienizare frecventă cu substanţe biocide specifice (uşi rezistente la astfel de soluţii).

Echipele KADRA au montat la UPU Craiova uşi curate şi semiermetice, automatizări pentru uşi batante pentru saloane. Acest tip de uşă de salon corespunde cerinţelor de medii controlate din spitale, constructorilor, montatorilor şi, prin design-ul rafinat, satisface şi viziunea arhitecţilor. Totodată, uşa are o construcţie care nu permite depunerea prafului, având, opţional, un geam coplanar cu blatul; datorită materialelor folosite (HPL) poate fi curăţată cu substanţe specifice fără a se degrada.

Au fost montate, de asemenea şi uşi culisante automate, care înlesnesc circulaţia între diverse zone ale secţiei nou construite precum şi uşi metalice rezistente la acid antimicrobian.

Pentru sporirea nivelului de securitate la incendii, conform normativelor în vigoare au fost montate două cortine exterioare rezistente la foc, produse inovatoare ce folosesc un material flexibil, subţire şi uşor (ţesătură de fibră de sticlă armată cu oţel inoxidabil înalt aliat), cu rezistenţă la foc.

Uşi automate de la KADRA pentru cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din România, la Spitalul Judeţean Oradea

Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea a făcut investiţii majore într-o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, transformând-o astfel în cea mai modernă unitate de acest fel din tară. Ea a fost construită în prelungirea Spitalului Judeţean, are trei niveluri şi va deservi bolnavi din vestul României. Suprafaţa utilă a crescut, astfel, de la 350 la 1.500 de mp, spaţiul respectiv permiţând acomodarea a 50 de pacienţi în condiţii de maximă siguranţă.

Specialiştii KADRA au oferit consiliere încă din faza de proiect şi au fost în permanentă legătură cu arhitectul care a gândit noua clădire. Tocmai acest lucru a permis propunerea de soluţii potrivite şi eficiente care să faciliteze circulaţia neîngrădită în noua clădire şi să îi maximizeze funcţionalităţile specifice. Astfel, proiectul a fost cu atât mai complex cu cât a fost derulat în mai multe etape şi s-a lucrat în zone ale spitalului care erau în continuare funcţionale.

Pentru blocul operator din cadrul unităţii de primiri urgenţe au fost alese uşile ermetice Tormed, uşi cu închidere totală, iar opţiunea de uşi semiermetice a fost aleasă pentru zonele de urgenţe, diferite depozite de pe secţie şi pentru a delimita noua clădire de corpul principal de spital.

În total, au fost montate 22 uşi glisante Tormed ermetice şi semiermetice, 17 uşi automate Record, 5 uşi glisante rezistente la foc Novoferm, 17 uşi batante Tormed, fiecare cu rolul şi specificităţile sale, în funcţie de zona delimitată şi de circuitele implicate (triaj, urgenţe, resuscitare, izolare, decontaminare, etc).Urmează o a treia etapă a acestui proiect, în perioada următoare, cu instalarea a încă 80 de uşi batante Tormed.

De asemenea, noua clădire respectă toate exigenţele în ceea ce priveşte securitatea la incendii, fiind concepută în aşa fel încât să permită evacuarea rapidă a pacienţilor şi personalului medical în caz de urgenţă.

Modernizări cu soluţii KADRA şi în Spitalele Judeţene din Bistriţa şi Alba

Şi Spitalul Judeţean din Bistriţa a trecut în ultimii ani printr-un proces de modernizare şi a apelat la soluţiile automate de acces de la KADRA, atfel că nu mai puţin de 100 de uşi au fost montate în acest spital. În urma procesului de extindere a Spitalului Judeţean Alba, specialiştii KADRA montează şi acolo uşi noi în zona de urgenţe a spitalului, care vor ajuta la realizarea unei zone eficient delimitate şi a unor fluxuri conforme standardelor necesare.

La Centrul Medical Transilvania beneficiarul proiectului s-a implicat alaturi de echipele KADRA să găsească cele mai bune solutii de acces automate şi protecţie la foc, care să ofere siguranţă şi confort. Astfel, aici s-au instalat soluţii tehnice la standarde internaţionale, precum: uşi Tormed batante acţionate automat contactless, uşi şi cortine speciale rezistente la foc de la KADRA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb