Kaspersky Hybrid Cloud Security îmbunătăţeşte protecţia pentru Linux şi oferă managementul securităţii ca serviciu

G.U.
Companii / 20 august 2021

Kaspersky Hybrid Cloud Security îmbunătăţeşte protecţia pentru Linux şi oferă managementul securităţii ca serviciu

Kaspersky anunţă lansarea de actualizări pentru două dintre aplicaţiile sale în soluţia de protecţie Kaspersky Hybrid Cloud Security pentru virtualizare şi medii cloud - Kaspersky Endpoint Security pentru Linux şi consola de management Kaspersky Security Center, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Noua versiune a Kaspersky Endpoint Security pentru Linux îmbunătăţeşte modalitatea de apărare împotriva exploiturilor şi a atacurilor de tip ransomware. De asemenea, extinde protecţia pentru DevOps cu suport pentru noi medii de containerizare şi permite livrarea mai firească a mecanismelor de protecţie pentru containerele Docker, se menţionează în comunicat.

Kaspersky Security Center Cloud Console funcţionează acum cu platforme publice de cloud pentru a permite o gestionare mai convenabilă a protecţiei activităţii din cloud.

După cum arată cercetările Kaspersky, protecţia dedicată pentru serverele Linux este esenţială, indiferent dacă acestea sunt on-premise sau în cloud. Ameninţările avansate pentru Linux sunt la fel de grave ca acelea pentru alte sisteme de operare, astfel de servere găzduind adesea aplicaţii critice sau devenind o poartă de acces pentru nivelul endpoint pe Windows si iOS, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că serverele compromise pot trece neobservate mult timp. Protecţia împotriva atacurilor ransomware este, de asemenea, esenţială pentru a evita întreruperile şi pierderile financiare. De exemplu, potrivit Kaspersky, în vara anului 2020, un mare furnizor de soluţii pentru spaţii de lucru digitale şi industrie de imprimare profesională, a devenit victima unui astfel de executabil Linux, RansomEXX, ceea ce a dus la întreruperea serviciilor companiei.

Astfel, pentru a combate aceste tipuri de ameninţări, produsul Kaspersky în versiunea actualizată are un modul nou de control al aplicaţiilor pentru Linux, ajutând companiile să prevină în mod eficient lansarea executabilelor neautorizate sau necunoscute (şi potenţial periculoase).

"Un client poate acum să configureze politici de lansare a aplicaţiilor în conformitate cu cerinţele de securitate, de exemplu, poate crea o listă de aplicaţii interzise. În scenariul Default Deny, pot fi lansate numai aplicaţiile din lista aprobată. Administratorii pot configura, de asemenea, politici distincte pentru anumite echipamente sau grupuri de echipamente", se mai precizează în comunicat.

Totodată, noua caracteristică de inventar de software executabil creează o listă a tuturor executabilelor aplicaţiilor utilizate după calea de acces, hash şi tip, astfel încât să poată fi utilizată pentru a crea şi desemna categorii, dar şi ca etapă de pregătire pentru configurarea controlului aplicaţiilor.

Kaspersky Endpoint Security pentru Linux îmbunătăţeşte, de asemenea, protecţia pentru DevOps pentru a ajuta clienţii să adauge practici de securitate pe parcursul dezvoltării produsului. Produsul poate scana acum containere şi imagini în mai multe medii de containerizare, pe lângă Docker: Cri-O, Podman şi runC - pentru a dezvălui active compromise.

"Pentru utilizatorii Docker, procesele de implementare şi configurare ale produsului au devenit mai uşoare şi mai rapide. Clienţii pot rula acum Kaspersky Endpoint Security pentru Linux ca un container în orice mediu pe care doresc să îl protejeze. Serviciul de scanare la cerere (ODS) este activat prin RESTful API", se menţionează în comunicat.

Astfel, această nouă versiune oferă, de asemenea, actualizări pentru administrarea securităţii, acum ca versiunea SaaS a consolei Kaspersky Security Center este disponibilă pentru gestionarea securităţii operaţiunilor efectuate în cloud public: Amazon Web Services, Microsoft Azure şi Google Cloud. Potrivit companiei, acesta este găzduit şi întreţinut de Kaspersky, economisind clienţilor timp şi resurse pentru implementare.

"Companiile folosesc mediile cloud pe scară largă, iar protecţia cibernetică nu ar trebui să rămână în urmă. Soluţia noastră se concentrează pe susţinerea organizaţiilor în adoptarea unei mondalităţi sigure de gestionare a cloudului. Îmbunătăţirile legate de securitate pentru Linux sunt cruciale, deoarece companiile mari necesită un nivel adecvat de protecţie pentru toate platformele şi aplicaţiile endpoint pe care le folosesc. De asemenea, vor să economisească resursele echipei pentru sarcini suplimentare, cum ar fi implementarea soluţiilor, prin urmare consola noastră cloud răspunde acestei nevoi. În ceea ce priveşte DevOps, una dintre problemele principale pentru companii este integrarea perfectă a securităţii pe canalele automate, de aceea ne-am concentrat eforturile pentru a face acest proces cât mai comod", a afirmat Timofey Titkov, Senior Product Manager, Enterprise Products, Kaspersky.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997 şi care, în prezent, protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 250.000 de companii - client.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb