KASPERSKY: Nvidia se alătură listei de brand-uri favorizate de infractorii cibernetici

S.B.
Companii / 20 iulie 2022

Nvidia se alătură listei de brand-uri favorizate de infractorii cibernetici

Pentru a ajunge la o anumită comunitate, escrocii acţionează adesea sub masca unor companii binecunoscute. În noua activitate rău intenţionată descoperită de experţii Kaspersky, atacatorii s-au ascuns în spatele companiei de tehnologie, Nvidia.

Aceşti atacatori au lansat un site web fraudulos pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a companiei, prin care au încurajat utilizatorii să participe la un giveaway cu un premiu de 50 de mii de bitcoin. Escrocii au făcut totuşi o greşeală, folosind sigla Nvidia într-o nuanţă de violet, deşi logo-ul original este verde.

Pagina conţine un buton "Participă" care, odată apăsat, duce vizitatorul către o pagină cu informaţii detaliate despre giveaway - dar este, totuşi, plină de greşeli de ortografie, ceea ce este inacceptabil pentru o companie de renume precum Nvidia. Pagina încurajează potenţialele victime să doneze înainte de a intra în respectivul giveaway şi include o imagine a lui Jensen Huang, CEO-ul Nvidia. Participanţilor care pică în această plasă li se spune că pot câştiga dublul donaţiei sau chiar pot atinge "jackpot-ul" - 50 de mii de bitcoini. Pagina include cerinţe legate de acreditările pentru portofelul crypto, pentru ca utilizatorii să-şi trimită "donaţia".

Portofelul atacatorilor poate fi verificat pe blockchain.com, cu toate acestea, soldul total al contului este de 0,42 BTC (8 495 USD) - cu mult mai puţin decât cei 50 de mii de bitcoins anunţaţi. Nu este sigur dacă suma de acolo a fost formată din donaţii sau nu, dar mai multe tranzacţii de la expeditori necunoscuţi pot fi urmărite în istoricul contului.

Pentru a evita escrocheriile de acest fel, pentru a economisi bani şi a vă păstra datele personale private, experţii Kaspersky împărtăşesc următoarele sfaturi simple:

Verificaţi orice link înainte de a face click. Plasaţi cursorul peste el pentru a previzualiza adresa URL şi pentru a căuta greşeli de ortografie sau orice alte nereguli.

Uneori, site-urile web false arată exact ca cele reale. Depinde cât de bine şi-au făcut infractorii temele. Hyperlink-urile sunt cele care ajung să fie incorecte cel mai frecvent - deseori conţin greşeli de ortografie - dar aceste link-uri pot fi, de asemenea, deghizate pentru a părea valide şi vă redirecţionează către o altă pagină, uzurpând identitatea site-ului legitim.

Pentru a vă proteja datele şi banii, este o bună practică să vă asiguraţi că pagina de plată este sigură. Câteva aspecte cheie: adresa URL a paginii web începe cu HTTPS în loc de HTTP obişnuit; o pictogramă a unui lacăt va apărea, de obicei, lângă adresa URL şi această adresă poate fi afişată în verde pe unele browsere. Dacă nu vedeţi aceste caracteristici, abandonaţi pagina.

Utilizaţi o soluţie de securitate de încredere, care vă poate ajuta să verificaţi securitatea adresei URL pe care o vizitaţi şi vă poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a deschide orice site într-un tab protejat, pentru a preveni furtul de date sensibile, inclusiv detalii financiare.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb