Kaspersky: Una din trei companii se confruntă cu probleme de reţea

A.D.
Comunicate de presă / 16 octombrie 2024

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Una din trei companii industriale se confruntă în mod regulat cu probleme de reţea, 45% dintre companii se confruntă cu acestea de cateva ori pe luna, în timp ce doar 12% dintre respondenţi au declarat că se confruntă cu astfel de provocări o dată pe an sau mai rar, potrivit unui raport Kaspersky, care investighează provocările de securitate ale reţelelor cu care se confruntă companiile cu sedii multiple.

Companiile industriale operează de obicei folosind o infrastructură distribuită geografic, cu fabrici, sucursale şi alte facilităţi critice situate în diferite locaţii. Această particularitate poate duce la o serie de probleme în ce priveşte logistica, barierele de comunicare, dificultăţile în

coordonarea operaţiunilor, menţinerea unor standarde de calitate unitare şi asigurarea conformităţii cu reglementările locale.

Pe lângă aceste provocări, companiile industriale cu sedii multiple se confruntă în mod regulat cu probleme legate de infrastructura IT şi securitatea informaţiilor.

Potrivit raportului Kaspersky, intitulat "Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions", 49% dintre reprezentanţii companiilor producătoare au considerat ca detectarea şi rezolvarea eficientă a incidentelor de securitate cibernetică este cea mai dificila sarcină. Ei au menţionat, de asemenea, ca dificultăţi semnificative monitorizarea implementării masurilor de securitate (46%) şi construirea unei politici de securitate coezive (42%).

Aproape 30% dintre respondenţi au declarat că au întâmpinat în mod regulat probleme de reţea, cum ar fi defecţiuni sau căderi ale reţelei, performanta slabă a serviciilor şi aplicaţiilor şi capacitate inadecvată de conectare. Mai mult, 38% dintre aceştia s-au confruntat cu astfel de

provocări o dată, până la de trei ori pe lună, în timp ce 28% s-au confruntat la fiecare două luni şi 7% le-au experimentat chiar în fiecare săptămână.

În ceea ce priveşte timpul necesar pentru restabilirea reţelei după o defecţiune sau o întrerupere, majoritatea respondenţilor (74%) au spus că au nevoie de obicei între 1 şi 5 ore, în timp ce 15% au declarat că nu au petrecut mai mult de 1 oră, iar 10% au nevoie de pană la o zi lucrătoare. Timpul de nefuncţionare duce la daune financiare şi reputationale semnificative şi poate costa mii de dolari pe minut şi chiar mai mult pe ora. Prin urmare, este important ca toate companiile sa prevină posibilele intreruperi ale reţelei şi ar trebui sa fie capabile sa le remedieze rapid, dacă apar, se explică în comunicat.

Pentru a minimiza posibilitatea problemelor de reţea şi pentru a construi o protecţie complete, fiabilă, pentru toate activele şi procesele din companiile industriale, Kaspersky recomandă folosirea platformei OT XDR, cum ar fi Kaspersky Industrial CyberSecurity (KICS), care oferă gestionarea centralizată a activelor şi a riscurilor, audit de securitate şi conformitate şi scalabilitate de neegalat, oferind reţelelor industriale şi sistemelor de automatizare o protecţie fiabilă. Odată cu actualizarea recentă, aceasta permite acum suportul pentru 100 de puncte de monitorizare şi oferă opţiuni nelimitate pentru construirea unei noi reţele software-defined intre sucursalele companiei.

Potrivit raportului Kaspersky, în cazul în care o companie necesită o soluţie separată pentru a-şi gestiona reţeaua corporativa de pe o singură consolă, trebuie utilizatKaspersky SD-WAN. Acest produs integrează canale de comunicaţii separate şi funcţii de reţea între companii şi îmbunătăţeşte performanţa aplicaţiilor, facilitând construirea de reţele fiabile şi menţinând în siguranţă businessurile cu sedii multiple.

La fel, în cazul în care companiile au nevoie de protecţie avansată, pot combina ambele soluţii. Integrarea Kaspersky SD-WAN şi Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks permite companiilor să transfere o copie a traficului reţele industriale, astfel încât să poată stabili un sistem centralizat de monitorizare şi protecţie. Sinergia celor două

produse face ca infrastructurile distribuite să fie scalabile, oferind servicii de reţea de înaltă calitate şi acordând prioritate traficului ICS/SCADA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb