KELEMEN HUNOR: "Am convingerea că relaţiile interguvernamentale româno-ungare pot fi îmbunătăţite considerabil"

J.P.
Politică / 19 februarie 2021

"Am convingerea că relaţiile interguvernamentale româno-ungare pot fi îmbunătăţite considerabil"

Vicepremierul Kelemen Hunor este de părere că, pentru prima dată după mulţi ani, relaţiile interguvernamentale româno - ungare pot fi îmbunătăţite "considerabil", relatează Agerpres.

El l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care a efectuat la Bucureşti o primă vizită oficială după învestirea noului Guvern.

La întâlnire a participat şi ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Potrivit unui comunicat al UDMR, transmis AGERPRES, Peter Szijjarto şi Kelemen Hunor au vorbit despre perspectivele relaţiilor bilaterale româno - ungare şi despre posibilitatea de îmbunătăţire a acestora.

Vicepremierul a subliniat că întărirea relaţiilor bilaterale este importantă din perspectiva cetăţenilor ambelor state, în cadrul întâlnirii fiind discutate, cu precădere, aspecte privind cooperarea economică şi energetică, dezvoltarea infrastructurii şi problemele actuale ale comunităţii maghiare.

"Pentru prima dată după mulţi ani, am convingerea că există o oportunitate şi o perspectivă reală să îmbunătăţim relaţiile interguvernamentale de ansamblu dintre România şi Ungaria, dar şi pe cele din domeniile specifice", a afirmat Kelemen Hunor, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Total de acord cu dl Hunor. Este loc de mai bine. Atunci cand pretinzi respect trebuie sa oferi putin respect. La marile manifestari ale maghiarilor si secuilor din Transilvania, as vrea sa vad, pe langa oceanul de stindarde maghiare si secuiesti, tot respectul pentru ele, dar as vrea sa vad si cateva steaguri romanesti. Este o forma de respect, care arata ca comunitatea maghiara nu sufera de un complex de superioritate in fata comunitatii romanesti.

    Cand maghiarii vorbesc pasional si cu lacrimi in ochi despre Trianon, ar fi frumos si respectuos sa-si aminteasca despre cei 1000 de ani in care populatia majoritara romana a fost ”tolerata” si exploatata in Transilvania. Din acest motiv, domnul din parlamentul de la Budapesta, atunci cand vine si face exercitii de descalecat la Targu-Mures, ar trebui sa arate mai mult respect pentru istoria celor care au suferit cumplit in timpul dominatiei maghiare. Hai sa ne amintim un pic si de rascoala de la Bobalna si despre actul ”Unio Trium Nationum” prin care romanii au fost declarati oficial comunitate ”tolerata”, adica de rangul doi si fara drepturi.

    Si toate lucrurile astea le spune unul care ii iubeste si ii apreciaza pe maghiari si care considera Budapesta poate cel mai frumos oras din Europa.  

    1. impresionant!

      de ce sunt ROMANII tolerati in zonele MAGHIARE? 

      DE CE SI IN NUMELE CAREI ISTORII?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb