Kelemen Hunor consideră iniţiativa cetăţenească "Minority SafePack" un succes

V.D.
Politică / 6 aprilie 2018

Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)

Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că rezultatul final al campaniei de strângere a semnăturilor pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti "Minority SafePack" este un succes al comunităţii maghiare din România, care s-a alăturat celor 50 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în comunităţi minoritare.

"Ne-am asumat strângerea a 250.000 de semnături de susţinere, obiectiv care a fost realizat la sfârşitul anului trecut. Dar nu ne-am oprit, nu am lăsat munca în seama altora, prin urmare am stabilit un nou obiectiv. Cele 303.695 de semnături strânse în România reprezintă un rezultat remarcabil, pentru că plasează România pe locul doi în clasamentul ţărilor semnatare şi pe locul întâi dacă luăm în considerare dimensiunea comunităţii în raport cu numărul de semnături. Un sfert din comunitatea noastră a susţinut MSPI", a subliniat preşedintele UDMR în cadrul unei conferinţei de presă susţinute la Cluj, cu ocazia încheierii campaniei de strângere a semnăturilor pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti Minority SafePack.

Potrivit unui comunicat de presă, UDMR a demonstrat astfel că este o organizaţie capabilă să desfăşoare o campanie complexă, la nivel european şi astfel cauza minorităţilor naţionale autohtone, a comunităţii maghiare, a fost adusă în atenţia forurilor europene.

"Este un moment istoric pentru noi. Niciodată în istoria Europei nu a existat un pas atât de important şi bine definit, care să ducă la elaborarea unei legi care să protejeze minorităţile naţionale autohtone. Mulţi au avut îndoieli, au fost neîncrezători în proiectul nostru, poate chiar au dorit să nu reuşim, au căutat să împiedice prin orice mijloace succesul acestei iniţiative. Însă cu sprijinul a 1,2 milioane de susţinători, minorităţile naţionale autohtone au reuşit să depăşească un zid, au reuşit să învingă slăbiciunea, neîncrederea, au dovedit că există o comunitate puternică, o comunitate care doreşte protecţia europeană a drepturilor sale", a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat faptul că, în prezent, se poate vorbi despre înregistrarea unui succes, pentru că s-au alăturat campaniei şi membri ai organizaţiilor de protecţie a minorităţilor din ţările învecinate - evidenţiind contribuţia Partidului Comunităţii Maghiare din Slovacia, al Uniunii Maghiarilor din Voivodina şi al Uniunii RakĂ³czi din Ungaria.

"Comunitatea maghiară din România şi-a făcut datoria - s-a alăturat iniţiativei, există susţinere din partea societăţii civile. Urmează lobby-ul politic în cadrul instituţiilor UE", a precizat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. articolash dragalash, panimaiesh ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb