Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, avertizează că pericolul nerezolvării problemei pensiilor speciale este pierderea banilor din PNRR, dar şi ca guvernanţii să fie loviţi de furia poporului, soluţia fiind discuţii şi negocieri de dimineaţă până seara, informează News.ro.
Întrebat, ieri, dacă ar fi oportun ca România să ceară CE o prelungire pentru reforma pensiilor speciale, Kelemen Hunor a răspuns negativ.
"Nu. Asta înseamnă că nu vom lua 700 de milioane de euro, plus că problema rămâne tot în braţele noastre şi trebuie să o rezolvăm. Dacă am băgat în PNRR, dacă acesta este deadline-ul, trebuie să găsim o soluţie până expiră acest termen. Este o situaţie extrem de complicată şi nedreaptă, dar aici ne-au adus demagogia şi populismul de 12 ani. 80% din populaţie nu vrea corecţia pensiilor speciale, vrea anularea lor", a spus Kelemen Hunor.
Acesta a adăugat că se înregistrează un impas fiindcă magistraţii nu acceptă propunerea CE de 45%, iar militarii poate ar acepta pentru viitor dacă ştiu care sunt paşii, arată sursa.
"Nu se poate în acest moment să găsim un numitor comun. Pericolul cel mai mare este să pierdem şi banii şi, din punct de vedere politic, există şi furia oamenilor că nu am rezolvat ceea ce cu toţii au promis 10-12 ani de fiecare dată când erau în opoziţie, folosindu-se de acest subiect sensibil şi extrem de popular. Şi atunci pierzi banii şi te loveşte şi furia poporului. Aici este dilema. Din punctul meu de vedere, trebuie discutat, negociat de dimineaţă până seara cu toţi cei interesaţi şi trebuie să se găsească o soluţie şi fiecare trebuie să lase de la el ceva, altfel nu o să meargă, nu se poate rezolva", a mai spus Kelemen.
Acesta a precizat că în coaliţia de guvernare s-a discutat respectarea jaloanelor şi termenelor din PNRR, fără a se analiza varianta de a nu face reformă.
"Temele au fost asumate de România. Cei de la CE spun că noi ne-am angajat", a precizat liderul UDMR.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2023, 09:40)
Solutia este simpla: Fara pensii speciale (out politicienii, primarii, magistratii, diplomatii si similar acestora), iar pensii ocupationale sa aiba numai aceia care isi risca viata sau integritatea fizica pe timpul derularii activitatilor profesionale (militarii, minerii, pilotii si eventual politistii si jandarmii).
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2023, 09:50)
macaragii nu? constructorii care lucreaza pe schele ? soferii de tir si ambulantierii? lucratorii din rafinarii?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2023, 10:03)
Nimeni special ca dam faliment. Si dc si-au riscat viata nu-i normal ca la pensie cand nu mai fac nimic si nu mai risca nimic sa ia mult mai mult decat au avut salariul. Din taxele celorlalti fraieir
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2023, 15:50)
Ce studii au macaragii, muncitorii , șoferii ?!....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2023, 10:50)
Meseriile riscante au venit cu salarii corespunzatoare (iar daca nu a fosta asa nu indreptam ACUM , arbitrar) si deci cu contributii la pensie pe masura , deci au dreptul la o pensie conform acestei contributi. A ,daca luau salarii mari si contribuiau putin la fond , asta-i alta mancare de peste , probabil isi radeau in barba de ceilalti care plateau.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2023, 12:59)
Hunor lasa vaicarelile, ca v-ati asumat deja pierderea banilor.