KEVIN HAMILTON, AMBASADORUL CANADEI ÎN ROMÂNIA: "Cetăţenii români vor călători fără viză în Canada, de la 1 decembrie"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2017

"Cetăţenii români vor călători fără viză în Canada, de la 1 decembrie"

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, a anunţat, ieri, că de la 1 decembrie, toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză.

Domnia sa a declarat: "Am negociat cu Guvernul României eliminarea vizelor pentru turiştii români şi aceasta este o chestiune separată de acordul de liber schimb UE-Canada. Oficialii canadieni au evaluat România, am văzut progresele pe care le-au făcut în domenii precum paşapoartele, reglementarea migraţiei, etc şi de aceea, cu încredere, am convenit un acord în urma căruia cetăţenii români vor putea, foarte curând, să călătorească în Canada fără vize. Concret, începând cu data de 1 mai 2017, un cetăţean român care fie deţine o viză validă pentru SUA sau a primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani va putea călători fără vize în Canada. Începând cu data de 1 decembrie toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză".

Potrivit Excelenţei Sale, tot ce trebuie să facă românii pentru a putea călătorii în Canada este să completeze un formular care se află pe site-ul Ambasadei, respectiv Electronic Travel Authority.

Ambasadorul Canadei a explicat: "Durează două minute şi costă şapte dolari. Acesta este furnizat tuturor cetăţenilor din ţările scutite de vize care doresc să viziteze Canada fie în scopuri turistice sau pentru afaceri. Dacă în 2017 intenţionaţi să vizitaţi Canada asta este ceea ce trebuie să faceţi".

Diplomatul canadian a mai precizat că ţara noastră este perfect plasată pentru a beneficia direct de toate domeniile CETA (acordul de liber schimb dintre UE şi Canada), fie că este vorba de schimburile de bunuri, reducerea tarifelor vamale, protejarea drepturilor de proprietate intelectuală şi mobilitatea forţei de muncă.

În opinia Excelenţei Sale, cel mai imediat şi mai semnificativ impact va fi eliminarea tuturor tarifelor pentru majoritatea produselor şi serviciilor româneşti exportate în Canada, 99% din tarifele impuse bunurilor româneşti vor fi eliminate.

Ambasadorul Canadei a mai precizat că Parlamentul European a ratificat deja acest acord, iar Parlamentul Canadian este programat să ratifice acest acord în săptămânile următoare şi atunci va intra în vigoare.

Domnia sa a adăugat: "În prezent, peste 300 de companii româneşti, de toate mărimile, exportă o gamă largă de bunuri şi servicii spre Canada. Exemplele includ îmbrăcăminte şi încălţăminte, maşini şi echipamente electrice. Valoare actuală a exporturilor româneşti spre Canada este de peste 200 milioane de euro cu potenţial de creştere semnificativă după CETA. Similar un număr de 40.000 de locuri de muncă româneşti susţin aceste exporturi şi există oportunităţi pentru crearea de noi locuri de muncă după CETA".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb