Kievul cere UE să interzică accesul turiştilor ruşi

G.D.
Internaţional / 31 august 2022

Kievul cere UE să interzică accesul turiştilor ruşi

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut astăzi Uniunii Europene să interzică accesul turiştilor ruşi - o măsură pe care o consideră adecvată, deoarece majoritatea ruşilor susţin "războiul de agresiune cu caracter de genocid" purtat de ţara lor împotriva Ucrainei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un e-mail trimis agenţiei, şeful diplomaţiei de la Kiev arată că "a trecut timpul jumătăţilor de măsură" şi "doar o politică dură şi consecventă poate da rezultate".

Miniştrii de externe din UE urmează să se întâlnească astăzi la Praga pentru a doua zi consecutiv pentru a discuta suspendarea acordului cu Moscova privind facilitarea vizelor. Măsura ar însemna perioade mai mari de aşteptare şi costuri mai mari pentru cetăţenii ruşi care solicită vize, însă nu o interdicţie totală, aşa cum cere Ucraina.

Reuters apreciază că statele membre ale Uniunii vor cădea de acord pentru suspendarea acordului, dar nu şi asupra interzicerii complete a accesului ruşilor.

Kuleba a explicat că "o interdicţie a vizelor pentru turiştii ruşi şi alte categorii va fi o reacţie adecvată la războiul de agresiune cu caracter de genocid în inima Europei, susţinut de o majoritate covârşitoare a cetăţenilor ruşi".

El a propus şi instituirea unui program special pentru militarii ruşi care nu doresc să mai lupte în Ucraina. Acestora ar trebui să li se transmită mesajul: "Salvaţi-vă şi plecaţi. Depuneţi armele, predaţi-vă forţelor ucrainene şi primiţi ocazia de a începe o viaţă nouă".

"Sunt încrezător că această ofertă merită făcută, deoarece dacă chiar şi un singur soldat rus depune armele şi se hotărăşte să plece, înseamnă vieţi ucrainene salvate şi o pace mai apropiată", a insistat ministrul.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut ieri militarilor ruşi să fugă pentru a scăpa cu viaţă după ce Ucraina a început o ofensivă în sud.

Rusia susţine însă că a respins forţele ucrainene, provocându-le pierderi grele.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce tupeu are Baluba asta! Auzi, ”cere UE”, "a trecut timpul jumătăţilor de măsură" şi "doar o politică dură şi consecventă poate da rezultate", ceea ce nu-si permite niciunul din statele componente! Bine ca inca nu ii da ultimatum!

    1. Kuleba a decretat! UE trebuie să execute urgent.

    De asta Ucraina merita sa dispara. De asta a trebuit sa ii atace rusii. Sper ca personajele ca acest Kuleba sa dispara pentru totdeauna.

    Constat ca 2 comentarii anterioare sustin invazia si genocidul din Ucraina.

    Adica dupa ce ca sunt invadatori si teroristi ii lasam pe rusi sa se recreeze in Europa ???? 

    1. Ce fumezi ? Ca vreau si eu ceva asa de tare!

      Admiratie fata de marele popor rus si maica Rusie ... aia fumez ...

      Bravo , fii intransigent si viteaz pana la capat. Si Ucraina avea multi viteji intransigenti ca tine anul trecut. Cum ii mai pedepseau ei pe rusi in Donbas, cum ii mai disciplinau pe mujici. Cum perora Kuleba in SUA. Au ce au semanat. Si o sa mai rasara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb