Kievul constată progrese în negocierile cu separatiştii proruşi

G.B.
Internaţional / 20 aprilie 2021

Kievul constată progrese în negocierile cu separatiştii proruşi

Kievul a constatat astăzi, existenţa unor "progrese semnificative" în negocierile în vederea reluării armistiţiului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, unde confruntările se intensifică pe fondul tensiunilor cu Moscova, informează AFP, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al delegaţiei ucrainene, Oleksii Arestovici, a declarat pentru agenţia de presă franceză că: "Există progrese semnificative" asupra dosarului privind încetarea focului, adăugând că negocierile continuă.

Confruntările s-au înmulţit de la începutul acestui an între forţele Kievului şi separatişti, după un armistiţiu în mare măsură respectat în a doua jumătate a lui 2020. Rusia este considerată de mulţi susţinătoarea militară şi financiară a acestora din urmă.

Tensiunile s-au amplificat cu Moscova, care în ultimele săptămâni a desfăşurat zeci de mii de soldaţi lângă frontiera cu Ucraina, alimentând temerile Kievului privind declanşarea unei operaţiuni militare de amploare.

Reuniunea "de urgenţă" de astăzi, care a reunit reprezentanţi ucraineni şi ruşi sub medierea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), vine după negocierile care au avut loc online ieri, între consilieri ai liderilor ucrainean, rus, german şi francez.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că speră că aceste negocieri vor permite reluarea armistiţiului, la finalul unei întrevederi avute vineri cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cancelarul federal german Angela Merkel.

Ucraina acuză Rusia că vrea să o "distrugă", în timp ce Moscova susţine că nu ameninţă pe nimeni, denunţând în acelaşi timp "provocările" Kievului.

Războiul din estul Ucrainei s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea lui, în 2014, în urma anexării Peninsulei Crimeea de către Moscova.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e fals semnalul

    vor sa mimeze "normalitate" pentru a scadea sansele unei invazii rusesti.

    fake it, ... maybe you'll make it  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb