Kievul reduce semnificativ prezenţa diplomatică a Iranului în Ucraina

Kievul reduce semnificativ prezenţa diplomatică a Iranului în Ucraina

G.D.
Internaţional / 24 septembrie 2022

Iranul îşi exprimă astăzi regretul faţă de o decizie a Kievului de a "reduce în mod semnificativ" prezenţa diplomatică iraniană pe teritoriul ucrainean, ca represalii faţă de livrări de armament către Moscova ale Teheranului, relatează AFP, conform News.ro.

"Teheranul îşi exprimă regretul faţă de decizia Gvernului ucrainean cu privire la relaţiile diplomatice cu Republica islamică Iran", afirmă un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani.

"Această decizie are la bază informaţii nefondate, răspândite de propaganda presei străine" împotriva Teheranului, susţine el.

Armata ucraineană a anunţat ieri că un civil a fost ucis într-un atac rus cu drone iraniene în oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei.

O dronă iraniană de tip Shahed-136 a fost doborâtă deasupra mării, în acest atac.

Armata ucraineană a dat ieri asigurări că a doborât o dronă de fabricaţie iraniană de tip Mohajer-6, în altă zonă.

Nasser Kanani a subliniat "politica clară de neutralitate activă" a Iranului în războiul dintre Ucraina şi Rusia, "opoziţia sa faţă de război şi necesitatea unei soluţionări paşnice a diferendelor, fără să se recurgă la violenţă".

Iranul va răspunde "în mod adecvat deciziei Guvernului ucrainean", conchide Teheranul.

"Decizia de a-l priva pe ambasadorul Iranului în Ucraina de acreditarea sa şi de a reduce în mod considerabil numărul membrilor personalului diplomatic al Ambasadei Iranului la Kiev" i-a fost transmisă însărcinatului iranian cu afaceri în Ucraina, care a fost convocat la sediul Ministerului ucrainean de Externe, anunţă ministerul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Baietii globalistii din spatele circarului incalca intr-o veselie toate uzantele diplomatice! Bineinteles ca asta nu e prima si nici ultima! Sa nu uitam ca un impostor din conducerea lor si-a permis sa ceara urmarirea penala si arestarea unui mare profesor si intelectual, prof Andrei Marga, pe motiv ca acesta avea alte opinii decat cele oficiale ucrainiene(dupa care se ghideaza toata ”Lumea libera”-hahaha ce tare suna), in timp ce slugoii damboviteni nu au luat nici o pozitie(de fapt, ei au una singura si consacrata, cea de capra)!

    1. Suntem slugi totale. Astazi, la intrare in parcul Tineretului din Bucuresti era arborat drapelul Ucrainei. In apropiere erau politisti si jandarmi, cu masini si camion al jandarmeriei, al caror singur scop era cu siguranta sa protejeze acel drapel arborat.

      Nu ai fost atent, in tufele din jur erau pitite si o divizie de tancuri, cinci baterii antiaeriene, un sistem antiracheta si cateva companii de infanteristi cu baioneta pusa, al caror singur scop era cu siguranta sa protejeze acel drapel arborat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb