Kievul susţine că a distrus convoiul de blindate care a trecut frontiera dinspre Rusia

E.D.
Internaţional / 26 august 2014

Lavrov: Aceste afirmaţii reprezintă un "război informaţional"

------

Actualizare 14:17 Sursă Minister Rusia: Paraşutiştii ruşi capturaţi în estul Ucrainei au ajuns acolo "din greşeală"

Ucraina a difuzat astăzi înregistrări video cu paraşutişti ruşi capturaţi în estul Ucrainei, în condiţiile în care o sursă din Ministerul Apărării din Rusia a fost citată de agenţiile RIA Novosti şi Itar-Tass spunând că respectivii militari ar fi ajuns în estul Ucrainei din greşeală, relatează agenţiile de presă internaţionale.

"Militarii în chestiune participau de fapt la o misiune de patrulare a unei secţiuni a graniţei ruso-ucrainene şi fără îndoială că au traversat din greşeală pe un tronson nemarcat şi, din câte am înţeles noi, nu au opus rezistenţă forţelor armate ale Ucrainei atunci când au fost reţinuţi", a spus sursa citată, care a confirmat astfel indirect arestarea militarilor ruşi pe teritoriul ucrainean anunţată de Kiev.

Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, zece paraşutişti ruşi din regimentul 331 al diviziei 98 aeropurtate, cu baza în centrul Rusiei, au fost arestaţi în apropierea satului ucrainean Jerkaln, la circa 50 km sud-est de oraşul Doneţk, bastion al insurgenţilor proruşi.

În înregistrarea video - care reprezintă o primă probă materială a participării la luptele din estul Ucrainei a forţelor regulate ruse, notează AFP, şi care a fost postată pe pagina oficială de Facebook "operaţiunii antiteroriste" a guvernului - bărbaţii sunt înfăţişaţi în uniforme de camuflaj. Unul dintre ei, care s-a identificat drept Ivan Miceakov, s-a prezentat şi a menţionat inclusiv numele regimentului din care face parte şi despre care a spus că este amplasat în oraşul rus Kostroma.

"N-am văzut pe unde am trecut graniţa. Ni s-a spus doar să ne pregătim pentru un marş de 70 de kilometri (care va dura) trei zile", a spus el.

"Totul este foarte diferit aici, nu aşa cum se vede la televizor. Am fost trimişi pe post de carne de tun", spune el în înregistrare.

--------

Majoritatea vehiculelor blindate din convoiul care a trecut luni frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei a fost distrusă de artileria şi aviaţia militară ucraineană, a anunţat serviciul de presă al armatei, citat de agenţia Ukrinform.

Moscova califică drept "război informaţional" afirmaţiile presei occidentale cu privire la prezenţa unor trupe ruseşti în Ucraina, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

"Calificăm astfel de afirmaţii drept război informaţional", a declarat Lavrov, într-un interviu pentru publicaţia britanică The Daily Telegraph.

În opinia ministrului rus, "presa continuă să răspândească zvonuri, informaţii distorsionate şi chiar minciuni".

El a dat ca exemplu declaraţiile Kievului privind "distrugerea" unui convoi de vehicule blindate, care ar fi pătruns în Ucraina de pe teritoriul Rusiei.

"Două publicaţii britanice au afirmat chiar că angajaţii lor au fost martori ai acestei incursiuni. Însă nu a fost prezentată nicio dovadă care ar confirma aceste declaraţii. Nici Departamentul de Stat american nu a putut confirma informaţiile cu privire la acest incident", a declarat Lavrov.

Autorităţile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din "zeci" de blindate şi tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii.

"Frontiera ucraineană a fost încălcată de un convoi de zeci de tancuri şi vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de oraşul industrial Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin.

Mariupol, un oraş cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Mării Azov, în sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusă şi la 110 kilometri sud de bastionul rebel Doneţk.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Razboi informational. Asa o fi. Acum, ma gandesc: Ucraina este in conflict cu Rusia. Ucraina nu este in NATO. Ce cauta NATO in acest conflict? Bun, deci NATO isi intoxica membrii cu ce vrea el despre ce actiuni are in lume, la fel cum Rusia isi intoxica populatia privind actiunile sale armate in lume. Noi suntem membri NATO, deci suntem intoxicati de manipularea mediatica a NATO. Adica NATO influenteaza mass-media romaneasca privind motivatiile si evenimentele din conflictul dintre Ucraina si Rusia, nu? Dar serviciile noastre secrete ce fac? Oare noi chiar nu putem sa aflam adevarul despre ce se intampla acolo? Adica asa de prosti am ajuns incat am abandonat toata eficienta serviciilor noastre secrete si nu mai suntem in stare sa aflam adevarul despre unele sau altele? Pai cum este posibil ca mass-media noastra sa se distreze cu prostii zilnic si noi sa n-avem habar despre ce se intampla acolo? Care este deci adevarul despre distrugerea acestui convoi armat? A existat sau n-a existat el? A fost sau n-a fost el distrus? Ce D-zeu sa credem noi, care suntem la granita cu una din tarile in conflict, cand suntem bombardati cu aceeasi informatie manipulata, influentata, care se da si tarilor care se afla la mare departare si care n-au in general nici o legatura cu conflictul, decat prin intermediul decidentilor lor politico-economici? Este frustrant ca Romania, cetatenii ei, sa nu poata fi informati in timp util despre lucrurile care se intampla la granitele ei sau in apropiere, pentru simplul fapt ca facem parte din NATO. Adica noi, ca sistem socio-politic, nu mai existam? Nu mai avem nici un serviciu de informatii care sa ne arate adevarul despre ce se intampla langa noi? Ce rusine...

    1. Pai daca toate serviciile sunt structuri nu informationale (cum ar fi normal in slujba si binele tarii - constitutia) ci de "lachei" politici, cum erau pe vremuri politrucii si activistii de la Stefan Gheorghiu, dar de data aceasta sunt formati pe relatia Washington - NATO (cu dezbinarea Europei), iar masele trebuie indobitocite, rupte de realitatea alternativa manipularii, incomoda, in scopurile ascunse si bolnave ale "vechiului imperialism" (inca actual din pacate peste ocean!), in care am sarit cu capul inainte, inainte de a ne lamuri, in 1989 (adica in bazin fara sa avem apa!), unde mergem si cu cine si ce structuri vrem sa ne aliem, sa ne protejam de nu stiu care "inamic fioros si hapsin" de la rasarit, adica Rusia pe care Romania o vede "ca pe un rau vesnic" in mod visceral !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb