Klaus Iohannis a exprimat îngrijorarea faţă de creşterea discursului antisemit la o întrevedere cu preşedintele executiv al American Jewish Committee

G.U.
Politică / 23 septembrie 2021

Klaus Iohannis a exprimat îngrijorarea faţă de creşterea discursului antisemit la o întrevedere cu preşedintele executiv al American Jewish Committee

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, ieri, o întrevedere cu preşedintele executiv al American Jewish Committee (AJC), David Harris, în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, prilej cu care a subliniat îngrijorarea României faţă de creşterea discursului antisemit în contextul crizei sanitare, mai ales în mediul online, transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a reiterat condamnarea fermă de către România a acestor evoluţii, subliniind eforturile recente în materie întreprinse de ţara noastră, concretizate în adoptarea, în luna mai a acestui an, a "Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură".

Cu prilejul întâlnirii de la New York au fost abordate teme de interes comun referitoare la relaţiile bilaterale româno-americane, relaţiile România-Israel, evoluţiile din Orientul Mijlociu, relaţiile Israel-Uniunea Europeană, priorităţile de agendă România-Statele Unite ale Americii, angajamentul României faţă de combaterea antisemitismului, păstrarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a salutat "intensitatea şi substanţa" cooperării bilaterale România-SUA în cadrul Parteneriatului Strategic, în toate dimensiunile sale, respectiv a dialogului cu caracter strategic dintre România şi Israel, salutând activitatea AJC în sprijinul valorilor democratice fundamentale.

În context, Klaus Iohannis a reafirmat "angajamentul constant" al României în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi sancţionarea oricărei forme de manifestare a antisemitismului, precum şi condamnarea negării şi distorsionării Holocaustului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai, acum Dulapule, nu faci "intelegeri secrete cu evreii", chiar impotriva poporului roman? Tocmai tu, care-l acuzai pe Dragnea de asa ceva?!

    cum suna asta cu antisemitismul din gura unui neamt.....subiect de meditatie......ce ar fi facut acum dulapul daca hitler castiga razboiul? sigur ar fi fost bagat la bulau ca ar fi sustinut soarta evreilor.......:)))

    1. Nu ,HITLER nu l-ar fi bagat la PUSCARIE pe IOHANNIS ,ci,l-ar fi decorat cu CRUCEA de FIER pentru faptul ca IOHANNIS i-a urmat exemplu si a declansat HOLOCAUSTUL impotriva POPORULUI ROMAN. Ce zici,am dreptate.?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb