Klaus Iohannis: "Amestecarea aderării la Schengen cu chestiunea migraţiei ilegale este o eroare"

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2023

Klaus Iohannis: "Amestecarea aderării la Schengen cu chestiunea migraţiei ilegale este o eroare"

Amestecarea aderării la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei cu chestiunea migraţiei ilegale este o eroare comisă de unii politicieni din Uniunea Europeană, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul vizitei efectuată la Sofia unde a semnat cu omologul său Rumen Radev o declaraţie privind instituirea Parteneriatului Strategic între cele două state vecine.

"România şi Bulgaria sunt perfect pregătite pentru a accede în Spaţiul Schengen; îndeplinim toate condiţiile aquis-ului Schengen. Dacă vorbim despre acest spaţiu, Schengen este un spaţiu al liberei circulaţii şi se referă la un drept al cetăţeanului european de a circula liber în interiorul Uniunii Europene. Migraţia ilegală vorbeşte despre oameni care intră ilegal în UE şi încearcă să treacă dintr-un stat într-altul. Combaterea ei are de-a face cu îngrădirea dreptului unei persoane care nu trebuie să fie/să intre în UE. Din motive politice aceste două chestiuni sunt amestecate de unii politicieni europeni. Este o eroare, dar noi înţelegem dificultăţile unor state în chestiunea migraţiei ilegale şi suntem dispuşi să colaborăm pentru reducerea ei. Chiar dacă migraţia ilegală este, în continuare, amestecată artificial cu chestiunea Schengen, noi vom face tot ce putem să îngrădim migraţia ilegală pentru a veni în sprijinul partenerilor noştri care suportă şi controlează mai greu acest fenomen. În contrapartidă, avem pretenţia să ne fie recunoscut dreptul de a fi parte din Schengen şi sperăm ca în cursul acestui an să avem o decizie pozitivă", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte declaraţia privind parteneriatul strategic între cele două state, potrivit Administraţiei Prezidenţiale documentul respectiv prevede intensificarea dialogului politic bilateral, încurajarea schimburilor economice şi a cooperării transfrontaliere, îmbunătăţirea conectivităţii şi infrastructurii dintre cele România şi Bulgaria, promovarea proiectelor dedicate dezvoltării regiunii Dunării, asigurarea securităţii energetice, promovarea energiei verzi. Declaraţia se mai referă şi la cooperarea în domeniul afacerilor europene, precum şi la colaborarea întărită în domeniile apărării şi securităţii, în contextul dificultăţilor numeroase provocate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, pentru a asigura susţinerea în continuare a Kievului, întărirea Flancului estic al NATO şi restabilirea unui climat de securitate în regiunea Mării Negre.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cea mai mare eroare este ca te am ales, majestate

    da , dar daca o spui in soapta si in bulgaria nu valoreaza nimic !

    E clar ca n-o sa intram in Schengen.

    Plavane , eroare ești tu!

    Unde mai vezi prin Europa ca un presedinte" ales " să nu țină cu anii o conferință de presă!

    Sasule esti varza… Te am votat degeaba dati demisia si dute in vacanta pe banii tai…Rusine Iohannis…

    Cea mai mare greșeală a vieții mele că am votat un nenorocit escroc, mincinos, las și pervers. O greșeală la fel de mare este că am votat PNL unde regăsim un nenorocit lipsit de caracter și bun simț pe numele său Rareș Bogdan . Iohannis și PNL sunt cele mai toxice elemente ale politicii românești

    Pentru că și-au bătut joc de votul meu și votul a milioane de români îi dau dracului și le spun hai sictir! 

    Îmi place de fraierii care au pus ștampila pe ăsta și se lamentează de țeapa pe care și-au luat-o de la neamț. Înțeleg să greșești odată. Dar să pui ștampila pe Ghinion de două ori denotă multă.. naivitate.

    Așa că nu mai dați vina pe lup că mănâncă oi. Voi care l-ați votat sunteți de vină. Hai smiorc smiorc în continuare. Pa pa și la revedere că vin alegerile în curând, iar șmecherii au nevoie din nou de ștampila voastră.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb