ZIARUL BURSA

16 martie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Gravitaţia băncilor / Desen de MAKE

Sectorul bancar, prăbuşit pe bursele din Europa

A.V.Internaţional / 16 martie 2023

Titlurile Credit Suisse au coborât cu peste 30% pe parcursul sesiunii de ieri, după ce acţionarul majoritar al băncii elveţiene a informat că nu îi mai poate furniza sprijin financiar acesteia Euro - în cel mai puternic declin de după martie 2020, faţă de dolar 

Acţiunile instituţiilor de credit listate la bursele din Europa au scăzut puternic ieri, influenţate de declinul masiv al titlurilor Credit Suisse Group AG - până la un minim istoric -, după ce principalul acţionar al băncii elveţiene, Saudi National Bank, a anunţat că nu îi mai poate furniza asistenţă financiară acesteia.

Klaus Iohannis: "Amestecarea aderării la Schengen cu chestiunea migraţiei ilegale este o eroare"

Klaus Iohannis: "Amestecarea aderării la Schengen cu chestiunea migraţiei ilegale este o eroare"

GEORGE MARINESCUPolitică / 16 martie 2023

Amestecarea aderării la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei cu chestiunea migraţiei ilegale este o eroare comisă de unii politicieni din Uniunea Europeană, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, la finalul vizitei efectuată la Sofia unde a semnat cu omologul său Rumen Radev o declaraţie privind instituirea Parteneriatului Strategic între cele două state vecine.

TradeVille: Listările la BVB au susţinere prin PNRR

TradeVille: Listările la BVB au susţinere prin PNRR

F.A.Piaţa de Capital / 16 martie 2023

Numărul listărilor la BVB ar putea creşte semnificativ, în contextul în care suma de 35 milioane lei, acordată prin PNRR, poate ajuta cel puţin 280 de companii româneşti cu capital majoritar privat să fie admise la tranzacţionare, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Business Insider: "Inflaţia în Argentina a trecut de 100%"

Business Insider: "Inflaţia în Argentina a trecut de 100%"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 16 martie 2023

"Ţara înregistrează o inflaţie cu trei cifre pentru prima dată în ultimii 30 de ani" "Preţurile alimentelor au urcat cu 10% într-o lună, în timp ce preţul cărnii de vită a crescut cu peste 30% în regiunea Greater Buenos Aires" 

Populaţia Argentinei se confruntă cu o inflaţie de peste 100%, pe măsură ce preţurile cărnii de vită şi a altor alimente au crescut puternic, conform Business Insider.

Sursa foto: Facebook / Sala Polivalenta Bucuresti

Sala Polivalentă din Bucureşti va fi renovată energetic

O.D.Miscellanea / 16 martie 2023

Sala Polivalentă din Capitală va intra în secolul XXI din punct de vedere energetic. Ministerul Sportului, în calitate de lider de proiect, şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de coordonator de investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 - Valul Renovării, au semnat contractul de finanţare din fondurile PNRR a proiectului de renovare energetică a Sălii Polivalente din Bucureşti.

Alexandru Marcel Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi Constantin Toma, primarul Buzăului

Proiect de 40 milioane euro derulat de Primăria Buzău

ANA FELEAMiscellanea / 16 martie 2023

Primăria municipiului Buzău a demarat un amplu proiect prin care urmăreşte decongestionarea traficului din municipiu, devenit un coşmar, mai ales la orele de vârf. Potrivit primarului Constantin Toma, Buzăul va avea un hub de transport, cu bază pentru autovechiculele societăţii de transport public în comun, garaj pentru dezvoltarea conceputului Park & Ride şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

Darius Vâlcov scapă de răspunderea penală, dar rămâne fără banii rezultaţi din infracţiune

Darius Vâlcov scapă de răspunderea penală, dar rămâne fără banii rezultaţi din infracţiune

G.M.Politică / 16 martie 2023

Fostul ministru de finanţe Darius Vâlcov a scăpat de unul dintre dosarele de corupţie în care era judecat, în calitate de fost primar al Slatinei, după ce faptele s-au prescris, ca urmare a deciziei CCR, a stabilit, ieri, Curtea de Apel Craiova. Decizia magistraţilor din cetatea Băniei este definitivă şi ea a fost dată în dosarul întocmit de procurorii anticorupţie în 2015 pentru luare de mită şi în care Tribunalul Dolj, în calitate de primă instanţă, îl condamnase iniţial, în iulie 2020, pe Darius Vâlcov la 6 ani şi 6 luni de închisoare.

Turbulenţele din pieţele internaţionale s-au extins la BVB

BVB Turbulenţele din pieţele internaţionale s-au extins la BVB

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 16 martie 2023

Scăderi pe linie pentru indici 

Tranzacţii de 60,9 milioane lei, sub media zilnică a anului trecut

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu deprecierile din pieţele internaţionale, apărute pe fondul căderilor acţiunilor bancare.

Dragoş Mesaroş

Unda de şoc din pieţele europene a lovit şi BVB, dar s-a resimţit mai puţin

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 martie 2023

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Până la următoarea şedinţă a Fed, cred că volatilitatea titlurilor băncilor va fi în continuare mare" 

Unda de şoc ce a lovit titlurile bancare din Europa s-a resimţit şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar scăderile au fost mai mici. Acţiunile Banca Transilvania (TLV), cele mai lichide ale pieţei noastre, au coborât ieri cu 0,51%, în timp ce titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au depreciat cu 3,23%. Acţiunile Patria Bank au scăzut cu 3,08%.

Florian Libocor

Economistul şef al BRD: "Sistemul bancar este sănătos, solid şi cu o capacitate ridicată de rezilienţă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 martie 2023

"Doar 8,4% din datoria publică a ţării noastre este denominată în dolari" "Calul troian care poate dezechilibra un sistem, indiferent cât de solid este acesta, există în interior" "Capacitatea de rezilienţă a economiei româneşti trebuie demonstrată, iar pentru asta calmul şi informaţiile din surse oficiale şi credibile sunt « ingrediente» absolut nesubstituibile"  

Datoria publică este pe o traiectorie nesustenabilă şi autorităţile statului nu fac nimic

Datoria publică este pe o traiectorie nesustenabilă şi autorităţile statului nu fac nimic

Călin RecheaMacroeconomie / 16 martie 2023

Călin Rechea

Cu câteva zile înainte de schimbarea atenţiei pieţelor către colapsul Silicon Valley Bank şi a schimbării semnificative a aşteptărilor privind traiectoria dobânzilor din Statele Unite, preşedintele Federal Reserve, Jerome Powell, a fost întrebat, în cadrul audierilor din faţa comisiilor de specialitate ale Congresului, dacă datoria publică este sustenabilă.

Risc de înjumătăţire a sumei alocate pentru Cererea 2 de plată din PNRR

Risc de înjumătăţire a sumei alocate pentru Cererea 2 de plată din PNRR

I.GHE.Politică / 16 martie 2023

Minim 1,4 miliarde euro din cele 2,8 miliarde alocate pentu Cererea 2 de plată pot fi pierdute din cauza neîndeplinirii jaloanelor privind avertizorii de integritate şi decarbonizarea 

Ţara noastră pierde cel puţin 1,4 miliarde euro, dacă nu finalizează urgent două jaloane din PNRR - legea avertizorului de integritate şi jalonul privind decarbonizarea, susţin cei de la USR într-un comunicat de presă. Comisia Europeană a clarificat recent mecanismul prin care se pot reţine bani, sute de milioane de euro pentru un jalon sau ţintă neîndeplinită dintr-o cerere de plată din PNRR, dar şi cum poate fi modificat PNRR.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 16 Martie 2023

Macroeconomie / 16 martie 2023

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală şi în februarie 2023, până la 6%, de la 6,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o creştere de 0,8% în luna anterioară.

Scăderi mari pe pieţele europene

BURSELE LUMII Scăderi mari pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 16 martie 2023

Bursele europene au scăzut ieri, trase în jos de sectorul bancar, după ce principalul acţionar al băncii elveţiene Credit Suisse, Saudi National Bank, a anunţat că nu îi mai poate furniza asistenţă financiară acesteia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo