Darius Vâlcov scapă de răspunderea penală, dar rămâne fără banii rezultaţi din infracţiune

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2023

Darius Vâlcov scapă de răspunderea penală, dar rămâne fără banii rezultaţi din infracţiune

Fostul ministru de finanţe Darius Vâlcov a scăpat de unul dintre dosarele de corupţie în care era judecat, în calitate de fost primar al Slatinei, după ce faptele s-au prescris, ca urmare a deciziei CCR, a stabilit, ieri, Curtea de Apel Craiova. Decizia magistraţilor din cetatea Băniei este definitivă şi ea a fost dată în dosarul întocmit de procurorii anticorupţie în 2015 pentru luare de mită şi în care Tribunalul Dolj, în calitate de primă instanţă, îl condamnase iniţial, în iulie 2020, pe Darius Vâlcov la 6 ani şi 6 luni de închisoare.

Curtea de Apel Craiova a desfiinţat în parte sentinţa instanţei de fond, a dispus încetarea procesului penal, dar a menţinut confiscarea de la Darius Vâlcov a sumei de 4.296.270 lei, provenită din infracţiunea săvârşită şi pentru care a fost constatată prescripţia răspunderii penale. Procurorii DNA au afirmat că Darius Vâlcov i-a pretins în anul 2012 unui om de afaceri aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiţie în valoare de 24.833.258 de lei fără TVA ce a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din oraş. Procurorii au mai arătat în rechizitoriu că în aceeaşi manieră a procedat Vâlcov şi în cazul unui alt contract încheiat de Primăria Slatina cu o altă societate comercială, privind reabilitarea Centrului istoric al oraşului, preţul contractului fiind de 7.726.919 lei fără TVA. Totodată, în 23 iulie 2014, între S.C. Compania de Apă Olt S.A. şi aceeaşi firmă s-a încheiat un contract de lucrări având ca obiect "Continuarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată în aglomerările Potcoava şi Scorniceşti", preţul licitat contractat fiind de 17.000.000 lei fără TVA. Cota pretinsă de Darius Vâlcov a fost tot 10% din valoarea contractului respectiv pentru «a interveni la conducerea companiei în vederea efectuării la timp a plăţilor aferente contractului». Suma totală primită de fostul primar în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 de lei.

Darius Vâlcov mai are un dosar în care a fost condamnat de instanţa de fond la 8 ani de închisoare pentru pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia, fapte din perioada 2008-2012. Este vorba despre aşa-numitul dosar al "Tablourilor", în care ar fi cerut unei firme 20% din valoarea unor lucrări publice cu Primăria Slatina. În acest dosar, i s-a pus sechestru de către instanţă pe 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi aproximativ 400.000 euro.

Conform informaţiilor din mass-media, Darius Vâlcov s-a stabilit în Italia şi la procese este reprezentat de avocaţi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. exact "Fara bani" ramane...

    asa vrajeala.... il afecteaza grav ca "ramane fara bani"... 

    s c cret 

    PRESCRIPTIA , O METODA DE A SCAPA HOTII ! toata lumea spune ca nu avem justitie si nimeni nu face nimic !

    1. Cum nu face? Ii pensioneaza mai repede pe acesti cavaleri in ngru si alb ai justitiei!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb