Primăria municipiului Buzău a demarat un amplu proiect prin care urmăreşte decongestionarea traficului din municipiu, devenit un coşmar, mai ales la orele de vârf. Potrivit primarului Constantin Toma, Buzăul va avea un hub de transport, cu bază pentru autovechiculele societăţii de transport public în comun, garaj pentru dezvoltarea conceputului Park & Ride şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice.
Centrul de transport va fi amenajat la ieşirea din municipiul Buzău, în zona Barierei Brăila, şi se va întinde pe aproape 10 hectare.
" S-a aprobat Hotărârea de Guvern prin care se transferă gratuit de la Jandarmerie, Ministerul de Interne, la Primăria Municipiului Buzău o suprafaţă de teren de 12,5 hectare, pe Şoseaua Brăilei. Pe acest teren, pe fonduri europene, vom construi un hub de transport şi autobaza centrală pentru compania de transport local, Transbus. Va fi un proiect de circa 40 de milioane de euro, care va cuprinde şi construcţii moderne prevăzute cu panouri fotovoltaice şi alte facilităţi, o parcare de 200 de locuri, piste de biciclete şi spre Str. Marghiloman, dar şi spre zona industrială, inclusiv achiziţia a încă 12 autobuze electrice. De asemenea, Primăria Buzău va construi aici, pe două hectare, şi facilităţi pentru încă o unitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Acest spaţiu ne era foarte necesar deoarece, în apropiere, vom avea şi viitoarea autostradă A7, dar şi viitorul drum expres Buzău - Brăila, iar oraşul nostru trebuie să aibă conexiuni foarte bune cu viitoarea infrastructură naţională", a anunţat Constantin Toma, primarului municipiului Buzău.
Miza este ambiţioasă, pentru că autorităţile îşi propun ca Buzăul să aibă, într-un viitor apropiat, un transport public sută la sută ecologic. Astfel că, pe lângă cele 12 autobuze electrice ce urmează să fie achiziţionate cu fondurile cuprinse în acest proiect, Primăria Buzău a anunţat că va mai cumpăra 20 de autobuze.
"Recent, am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei contractul intitulat Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară. În fapt, este vorba de achiziţia a 20 de microbuze electrice pe care dorim să le utilizăm pentru transportul elevilor, în valoare totală de circa 6 milioane de euro. Prin această achiziţie, încercăm să diminuăm transportul elevilor cu automobilele părinţilor, ceea ce va duce şi la micşorarea traficului auto, dar şi a poluării aerului", a spus primarul Constantin Toma.
Buzăul a mai achiziţionat şi anul trecut 13 autobuze electrice şi, în curând, Primăria va mai semna, tot la Ministerul Dezvoltării, încă un contarct pentru alte 16 autobuze, astfel încât, în final, municipiul reşedinţă de judeţ să deţină peste 60 de autovehicule electrice.
"Am semnat un contract pentru 20 de microbuze electrice. Mai semnasem un contract pentru încă 16 microbuze electrice. Aşa cum ştiţi, mai avem 13 microbuze aduse. Prin acest proiect, care va însemna 40 de milioane de euro, din care am primit aproape 1,5 milioane de euro, pentru că avem deja gata studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, vor mai fi încă 12 autobuze electrice. Şi în perspectivă poate o să ajungem la 100% flotă de autovehicule electrice şi pe hidrogen, pentru că ne propunem şi acest combustibil al viitorului", a declarat Constantin Toma la un post local de televiziune.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 16:49)
alte minciuni, alte hotii.....Buzau un oras depopulat,abandonat trebuie furat cit se mai poate...ca toata Romania.