KLAUS IOHANNIS: "Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut"

G.B
Politică / 25 noiembrie 2021

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că după învestirea Guvernului criza politică s-a încheiat, însă a subliniat că celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut, motiv pentru care e nevoie de un Executiv solid, potrivit Agerpres.

"Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit şi votat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp şi multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, şi acum există acest guvern.

Dar nu numai probleme ne aşteaptă şi vă aşteaptă. Sunt multe oportunităţi. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se cere implementat, sunt foarte mulţi bani aici care trebuie investiţi în beneficiul românilor.

Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile, pentru a creşte pensiile. Toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele. Şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu îşi imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliţie, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, şi mai mari, şi mai mici, pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule prim-ministru, onoraţi membri ai guvernului, aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele pe care le-aţi enunţat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni.

Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, unde membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu a fost simplu? Dar nici așa de complicat. Ai putut juca golf liniștit! Cred că ai jucat si tenis. Iar acum e iarna cred că abia astepti să mergi la schi! Nu?

    Care a fost,dacă se poate ,contribuția ta la rezolvarea crizei, că de declanșat e clar că ești vinovatul principal! 

    1. Contributia mea!? Am adus PSD la putere!

    Si totul va fi din cauza ta.

    Promisiunile de acum 2 ani cand te-am votat le-ai făcut pe dos. 

    Asta e tradare si tradarea se pedepseste fiindca tu de fapt ai agravat problemele societății românești.

    Daca nu faceai nimic si era mai bine. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb