KLAUS IOHANNIS:  CSAT a decis realizarea unei strategii pentru îmbunătăţirea relaţiei cu Republica Moldova

Ziarul BURSA #Politică / 28 septembrie 2016

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, ieri, realizarea unei strategii pe termen mediu şi lung pentru îmbunătăţirea relaţiei cu Republica Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat: "Relaţia noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă. Pentru a îmbunătăţi abordarea relaţiei dintre România şi Republica Moldova s-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu şi lung care va stabili cum ne vom poziţiona în această relaţie. Evoluţia politică din Moldova ne-a arătat ca partidele pro-europene au dificultăţi care s-au văzut foarte bine după alegerile parlamentare din 2014".

Şeful statului a subliniat că este nevoie de o relaţie îmbunătăţită, adăugând că faptul că România vine în sprijinul Republicii Moldova cu o finanţare importantă este un început, însă este necesară o implicare mult mai profundă: "Credem că este nevoie de o implicare mult mai profundă în relaţiile economice dintre România şi Moldova şi de implicarea noastră în construcţia şi întărirea instituţiilor democratice. Acestea vor fi prevăzute în strategia pe care o vom avea pregătită pentru sfârşitul acestui an".

Preşedintele a mai arătat că solicitarea CSAT a fost să se constituie grupul de lucru în cel mai scurt timp, cu reprezentanţi ai MAE, SRI, SIE şi ai Administraţiei Prezidenţiale. El a subliniat că în şedinţa CSAT a fost atrasă atenţia că trebuie făcută deosebirea între abordarea foarte serioasă a relaţiei dintre România şi Republica Moldova şi "abordări populiste electoraliste", având în vedere că urmează alegeri parlamentare în România şi alegeri prezidenţiale în Republica Moldova.

"Discuţia despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la sfârşitul anului", a conchis Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb