KLAUS IOHANNIS, DESPRE RELANSAREA ECONOMICĂ: "Vorbim de un proiect de reconstrucţie a României"

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 mai 2020

"Vorbim de un proiect de reconstrucţie a României"

Redeschiderea activităţii în domeniul HORECA se va realiza gradual, după 14 mai, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii mediului de afaceri din ţara noastră.

Klaus Iohannis a precizat: "Antreprenorii au probleme reale cauzate de actuala pandemie şi nu pot fi lăsaţi singuri; au nevoie de implicarea şi sprijinul din partea autorităţilor. De aceea, chiar înainte de decretarea stării de urgenţă, am susţinut crearea unui grup interinstituţional la nivelul Guvernului, unde mediul de afaceri participă activ. După 14 mai, eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice aflate sub incidenţa restricţiilor dispuse în starea de urgenţă. Vom identifica măsurile necesare pentru ca reluarea activităţii să se facă în condiţii de siguranţă pentru toţi angajaţii".

Domnia sa a menţionat că pachetele de măsuri luate de Guvern până acum pentru susţinerea păstrării locurilor de muncă şi pentru asigurarea activităţii IMM-urilor vor fi păstrate şi după 14 mai, dar vor fi introduse şi scheme privind ocuparea activă şi sprijinirea companiilor mari care au fost afectate de criză. Preşedintele a amintit că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile în acest moment să poată fi redirecţionate către sprijinirea IMM-urilor şi către proiectele mari de infrastructură.

Klaus Iohannis a arătat: "Este o măsură care începe să producă rezultate. Un obiectiv al programului de relansare economică la care lucrăm este creşterea masivă a investiţiilor publice în toată infrastructura. Vorbim de un proiect de reconstrucţie a României. Produsele româneşti de calitate reprezintă o resursă pe care o vom promova mult mai bine şi vom susţine agricultura, industria alimentară, securitatea energetică, dar şi securitatea alimentară".

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că ţara noastră va ieşi cu bine din această criză şi că un rol determinant îl va avea parteneriatul dintre autorităţile publice şi mediul privat de afaceri, parteneriat ce reprezintă calea de relansare economică şi dezvoltare durabilă.

Referitor la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a declarat, pe pagina oficială de Facebook, că a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis ca în perioada următoare guvernul să evite suprareglementările pentru IMM-uri.

"De asemenea, dorim menţinerea unei interacţiuni reduse cu instituţiile statului şi digitalizarea administraţiei publice. Solicităm Guvernuluji să aloce un miliard de euro pentru IMM-uri, în special pentru cele nebancabile, ţinând cont că în acest moment doar 2 din 10 firme sunt bancabile şi pot obţine creditare prin programul IMM Invest. Autorităţile şi IMM-urile să depună proiecte pentru toate fondurile europene ce vor apărea în perioada următoare şi să dea astfel dovadă de atitudine pro-activă în implementarea alocărilor făcute de Comisia Europeană. Dorim ca Guvernul să introducă un sprijin financiar şi pentru măsurile active de muncă flexibile/timp redus/zilieri", a precizat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Amintim că, în urmă cu două zile, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul încearcă să mobilizeze din fondurile europene sumele necesare susţinerii proiectelor de investiţii ale IMM-urilor şi a arătat că, până acum, s-a reuşit prin flexibilizarea fondurilor să fie disponibilizaţi un milion de euro pentru acest program.

Şeful Executivului nu exclude chiar înfiinţarea unui fond de investiţii, după modelul celui din Polonia, ca un instrument de dezvoltare a anumitor domenii de activitate, în care putem fi competitivi şi avem potenţial de dezvoltare. Ludovic Orban a precizat că obiectivul Guvernului este ca în următorii doi ani valoarea investiţiilor publice să depăşească 6% din Produsul Intern Brut.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Masina de manipulare a capitalismului anunta rezultate spectaculoase in economia Romaniei desi aceasta e inchisa in proportie de 70% de aproape 2 luni..

    La fel se raportau pe timpul lui Ceausescu productiile la hectar care aveau valori incredibile chiar si pentru mecanizarea de la acea data. 

    Traiasca Matzu -Catzu.. !! Tine-o tot asa.. nene... ! 

    Reconstructia Romaniei, adica sa fure PNL-ul macar cat a furat PSD-ul. Asta inseamna pentru bizarul asta reconstructia si dezvoltarea tarii. Dupa Basescu, ne-am pricopsit cu dihania de Iohannis. Poporul merita!

    Nu lasa sa treaca aceasta oportunitate imensa pe linga tine. Urca in tren, nu ramine in gara!

    Ai ocazia ca in acest mandat sa modernizezi si dezvolti tara, astfel ca romanii sa-si gaseasca rostul pe pamintul patriei, sa nu mai fie pribegii lumii. 

    Hai, arata-ne ca poti!

    Daca ratezi ocazia, vei ramine ce ai fost, si chiar mai putin decit atit. 

    1. Ce kterink!!! Ti-ai batut joc super de Iohannus. Esti un bun pamfletar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb