ZIARUL BURSA

06 mai 2020
Ediţia din 19.10.2024
CEDO a decis că revocarea lui Kovesi a fost ilegală

CEDO a decis că revocarea lui Kovesi a fost ilegală

George MarinescuPolitică / 6 mai 2020

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European, a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul intentat statului român în cazul revocării ilegale din funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dispusă de Curtea Constituţională prin decizia 358 din 30 mai 2018 şi pusă în practică de preşedintele Klaus Iohannis la 9 iulie 2018.

Radu Hanga

Radu Hanga s-a retras din Consiliul SIF Oltenia

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 mai 2020

"Cred că orice companie trebuie să respecte legea şi dreptul acţionarilor de a decide", ne-a spus preşedintele BVB  

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), s-a retras din board-ul SIF Oltenia (SIF5), domnia sa înaintându-şi demisia din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie al SIF-ului, începând cu data de 4 mai, se arată într-un comunicat al societăţii remis, ieri, operatorului pieţei noastre de capital.

Andănuţ şi Moldovan intensifică eforturile pentru preluarea controlului asupra SIF Transilvania, dar intră în vizorul DNA

Andănuţ şi Moldovan intensifică eforturile pentru preluarea controlului asupra SIF Transilvania, dar intră în vizorul DNA

M.G.Piaţa de Capital / 6 mai 2020

Andănuţ, Moldovan, Frăţilă şi Petria interzic postarea pe site-ul SIF 3 a documentelor care nu poartă semnătura primilor doi  

Fercală: "DNA a constituit dosar penal în urma plângerii SIF Transilvania"

Orice convocare a CS de către Andănuţ este ilegală, mai spune Mihai Fercală, care îi acuză pe Andănuţ şi Moldovan că ameninţă angajaţii SIF 3

Gruparea din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3) coagulată în jurul lui Constantin Frăţilă, abilitată de ASF să comunice prin site-ul bursei în numele societăţii, a dat ieri o serie de dispoziţii pentru preluarea controlului asupra societăţii de investiţii financiare din Braşov.

"Încasările la buget din aprilie şi perspectiva pe lunile viitoare arată bine"

FLORIN CÎŢU: "Încasările la buget din aprilie şi perspectiva pe lunile viitoare arată bine"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 6 mai 2020

Încasările la bugetul general consolidat pe luna aprilie şi perspectiva pentru lunile următoare, bazate pe ce au declarat companiile că au de plată, arată bine, a declarat ieri Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul unei conferinţe de presă. Cîţu a spus că la nivelul primelor patru luni din an s-au depăşit încasările din perioada similară a anului trecut.

Hibernatus... varianta de criză

Cornel CodiţăEditorial / 6 mai 2020

Cornel Codiţă

Originalul aparţine lui Jean Bernard-Luc şi este o piesă de teatru. Comedie în patru acte după cum indică cu precizie afişul primei reprezentaţii, 1957. Eric Emanuel Schmit... da... da... acela... celebrul, apreciatul scriitor şi om de teatru, (eu am rămas îndrăgostit de "Cea mai frumoasă carte din lume"), şi-a făcut timp prin 2015 şi a pus în scenă la Theâtre de la MichodiPre o variantă de mare succes care a readus în actualitate nu doar textul, ci, deopotrivă, cîteva dintre subtextele piesei lui J.B-Luc.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Efectele Covid-19 asupra contractului de leasing

Efectele Covid-19 asupra contractului de leasing

SCA PIPEREA ŞI ASOCIAŢIIConsultanţă juridică / 6 mai 2020

În vederea combaterii şi prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2, pe întreg teritoriul României a fost instituită starea de urgenţă (iniţial, prin Decretul nr. 195/2020, ulterior prelungită prin Decretul nr. 240/2020), iar acest context...

Ton pozitiv pe pieţele europene

BURSELE LUMII Ton pozitiv pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 6 mai 2020

Bursele din Europa au crescut ieri, în baza unor raportări financiare pozitive ale companiilor. O influenţă a avut-o şi faptul că unele economii din regiune încep să relaxeze anumite activităţi după carantina impusă de pandemia de coronavirus.

Creşteri pe linie, pentru indici

BVB Creşteri pe linie, pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 mai 2020

Rulajul se menţine sub media anului 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri în şedinţa de tranzacţionare de ieri, în contextul unei sesiuni pozitive pentru pieţele din Europa, care au înregistrat aprecieri consistente,...

Ionuţ Stroe: "După 15 mai, după încetarea stării de urgenţă, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber şi pentru antrenamentele sportivilor profesionişti".

Sportivii schimbă "izolările"

D.N.Sport / 6 mai 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dat o veste bună sportivilor, pot relua antrenamentele, şi o veste proastă, vor fi izolaţi în cantonamente.

MACRO NEWSLETTER 6 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 6 Mai 2020

Macroeconomie / 6 mai 2020

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o contracţie masivă în aprilie 2020, pe fondul prăbuşirii producţiei şi comenzilor noi.

Fuziunea Leumi - First Bank, finalizată

Fuziunea Leumi - First Bank, finalizată

E.O. Bănci-Asigurări / 6 mai 2020

First Bank, deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co., a încheiat fuziunea legală şi operaţională cu Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, finalizând, astfel, tranzacţia iniţiată în vara anului 2019.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo