Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că în condiţiile în care Rusia este un agresor, NATO trebuie să facă tot ce trebuie pentru a-şi proteja statele membre şi a asigura o defensivă pentru acestea, menţionând că este "destul de probabil" să vină forţe NATO mai aproape de Flancul Estic, potrivit Digi24.
"Sunt două lucruri. În acest moment, nu avem indicii că alt scenariu este necesar decât cel în care trăim, din păcate, acum. Deci, nu credem că se va extinde conflictul. Pe de altă parte, este foarte clar că aici avem un agresor, care este Rusia, şi noi trebuie să facem tot ce trebuie pentru a ne proteja şi a asigura o defensivă pentru statele noastre. Şi, în acest sens, da, este de dorit şi este destul de probabil să vină forţe din NATO mai aproape de Flancul Estic", a spus preşedintele Iohannis.
Şeful statului a anunţat că duminică va merge la Baza Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa, "unde a ajuns un contingent important din Franţa, din Belgia, sunt militari din Statele Unite, ştim, din Italia şi din Germania", scrie Agerpres. "Îi voi saluta, le voi spune "bun venit!". Dar există planuri să vină şi forţe suplimentare. Încă o dată, noi ne pregătim ca să ne apărăm, nu intenţionăm să trecem în altă parte", a adăugat Iohannis.
El a subliniat că NATO nu se poate implica militar într-un conflict într-un stat care nu este membru al Alianţei.
"Este foarte trist că avem un război în Europa, dar, din motive foarte multe şi bine cunoscute, NATO nu se poate implica militar într-un conflict într-un stat care nu este membru NATO. Şi noi, totuşi, ne simţim responsabili şi facem tot ce putem, ceea ce se vede aici - intervenim cu ajutoare umanitare, ajutăm refugiaţii, şi pe termen scurt şi pe termen mediu, şi vom face acest lucru în continuare şi pentru cei care rămân în Ucraina. De aceea amenajăm un centru logistic european pentru sprijin umanitar", a mai spus Iohannis.
1. Da
(mesaj trimis de Oarecare în data de 05.03.2022, 23:07)
Declaratiii de bun simt si echilibrate ale Presedintelui Romaniei. Asa da.
Ne asteapta vremuri grele,
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2022, 07:49)
Sa ne rugam ca politicienii romani sa aiba capul pe umeri si sa ramanem in acest ton de neutralitate, cu apararea integritatii teritoriale proprii si fara instigatii provocatoare la adresa Rusiei.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2022, 13:59)
Sub pretextul razboiului, bestiile dambovitene au adus si vor aduce in continuare trupe de ocupatie NATO, cu costuri nationale uriase, care sa le securizeze buzunarele, burtile, conturile si proprietatile, in cazul unui atac rusesc sau in cazul unei Revolutii populare! E clar ca in aceste conditii, orice Revolutie populara nu mai are nici o sansa, dar in cazul unui atac in fortza rusesc cu rachete care sa destabilizeze intreg flancul NATO, iar slugoii autohtoni sa piarda controlul tarii, sansa unei revolte populare de proportii va avea toate sansele de reusita!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2022, 14:43)
Ce revolutie popolara Gogule?
Revolutie socialista, care sa ia tot de la astia si sa dea la popor, ca sa fie bine sa nu fie rau.
2.2. Titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Protaru în data de 06.03.2022, 15:20)
Foarte buna observatia. Vom deveni si noi un stat nazist. Un stat nazist este un stat in care politica de stat este razboiul. Nu vom avea nici o sansa sa'i rasturnam le tradatorii de Neam si de Tara prin miscare masiva populara, asa ca Romania are sanse sa devina "teatru de operatiuni". Nu vom mai avea liniste cu rusii langa noi. Americanii au vrut sa le bage rusilor in coaste sula ucraineana, iar acum noi ne'am trezit cu sula ruseasca in coaste! Foarte buna "combinatie" pentru noi!