Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul evenimentului "Promoting Climate Change Education" organizat în marja Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) care are loc în Egipt, la Sharm El-Sheikh, că educaţia este una dintre soluţiile durabile la criza climatică, informează Agerpres.
"Am convingerea fermă că una dintre soluţiile durabile la criza climatică este educaţia. Declanşarea schimbării comportamentale încă din primele etape prin educaţie este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. În acest sens, în România propunem măsuri precum o platformă digitală cu resurse educaţionale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului şcolar, precum şi o reţea de şcoli verzi şi o infrastructură educaţională sustenabilă", a spus preşedintele Iohannis.
El a arătat că tinerii sunt şi vor rămâne principalii parteneri în lupta împotriva schimbărilor climatice.
"Avem nevoie de energia şi creativitatea lor pentru a ne sprijini eforturile. Conştientizarea cu privire la problemele climatice prin educaţie şi dezvoltarea competenţelor i-ar dota cu instrumentele adecvate pentru a fi agenţi puternici pentru acţiuni climatice în cadrul societăţilor. În acest sens, trebuie să profităm la maximum de iniţiative precum Anul european al competenţelor în 2023", a afirmat şeful statului.
El a subliniat că educaţia privind schimbările climatice trebuie privită ca pe o investiţie comună în viitorul nostru.
"Pe termen lung, educaţia şi dezvoltarea de competenţe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conştientizare la acţiune. Pentru aceasta, trebuie să colaborăm îndeaproape cu organizaţiile internaţionale. (...) Considerăm că subiectele legate de educaţia climatică şi dezvoltarea competenţelor trebuie discutate la cel mai înalt nivel", a spus preşedintele Klaus Iohannis.
Evenimentul "Promoting Climate Change Education" este coprezidat de şeful statului alături de prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2022, 16:15)
a fi un triumf ca si "Romania educata"
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2022, 16:21)
La cati bani bagati voi in educatie, ne mananca criza climatica!
Sunt multi pe aici care zic ca nu au vazut nici o schimbare climatica, deci....
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2022, 16:51)
Retardul Plăvan lovește din nou ...
4. fără titlu
(mesaj trimis de ferencz în data de 08.11.2022, 17:44)
Nu este educatie. Lumea in general este o turma de oi, si ne place situatia.
Sau educatia este manipularea oilor, sa produca mai multa lapte, pt. stapan ?
Ce este educatia ? Pt. ca vad la IT-sti setea enorma de a se conforma, de la ia pesedista, la supralicitarea drepturilor femeiesti, la black life, si pana la infinit....
Si cine sa educe, printesele Maritate, si disponibile sa lucreze pt. un salar de nimic ?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2022, 19:07)
Cum naiba a luat asta 2 mandate??? Ce teapa ne-am luat: 3 mandate cu un comunist, 1 mandat cu un profesor dubios, 2 mandate cu un fost securist si 2 cu un profesor mediocru de la tara. Si uite asa ne-a trecut viata
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.11.2022, 23:40)
Macar de am fi noi romanii care le am votat,
dar din pacate noi putem vota ce vrem,ca
oricum iese cine trebuie la straini
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.11.2022, 11:43)
Am ras. Cu voce tare cum s-ar zice.
Treaba trebuie luata pe fir: ca sa rezolvi educatia trebuie reformata si inlocuita cam toata clasa politica si administratia. Sa speram ca fac americanii sau chinezii inteligenta artificiala in curand ca alta sansa nu mai este!