"Kodak" continuă disponibilizările

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august 2005

"Eastman Kodak Co.", cel mai mare producător mondial de pe segmentul foto, va elimina circa 1.000 de locuri de muncă în Statele Unite ale Americii şi China, dat fiind că vînzările de film scad într-un ritm tot mai alert. "Kodak" va închide o unitate producătoare de hîrtie fotografică şi altă divizie de chimicale din Rochester (New York), urmînd să reducă, totodată, producţia la fabrica de film foto din Xiamen, China. Reducerea operaţiunilor face parte din planul de diminuare a personaulului cu 25.000 de lucrători. Sînt vizaţi circa 900 de angajaţi din Rochester şi Xiamen, din care mai mult de jumătate sînt salariaţi ai fa-bricii din New York. Măsurile, care includ şi închiderea unei fabrici din West Virginia, vor costa compania circa 181 de milioane de dolari.

Oficialii "Kodak" şi-au modificat, în luna iulie, previziunile referitoare la declinul global din industria filmului fotografic, în acest an. Ei anticipează o scădere de 27%, faţă de aproximativ 20%, cît preconizau la începutul anului în curs.

"Kodak" a raportat pierderi vreme de trei trimestre consecutiv, din cauza costurilor aferente eliminării locurilor de muncă şi închiderii fabricilor. Comisia americană pentru operaţiuni bursiere (SEC) derulează o anchetă privind erorile din contabilitatea firmei "Kodak", care au făcut ca această societate să raporteze din nou cîştigurile aferente anilor 2003 şi 2004.

"Kodak" număra 54.800 de salariaţi la finele anului 2004, la nivel mondial. Pînă la sfîrşitul lunii iulie, compania a eliminat 13.475 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb